ISK Vol. 1 és ISK Vol. 2

ISK Vol. 1 és ISK Vol. 2

Kedves POD-társak!

Mint azt bizonyára tudjátok, az ISK the Guide egy magyar kezdeményezés. A kiadványt, a játékot fejlesztő CCP is támogatja, és rövid idő alatt hihetetlen népszerűvé vált a világ minden táján.

A magyar nyelv mellett megjelent angolul, koreaiul, és jelenleg is fordítják orosz illetve német nyelvre. A könyvet elektronikus formátumban csak a hivatalos oldalról több mint 300.000-en töltötték le, de a torrent-es közösségeknek hála nem tudni pontosan, hogy ezen felül mennyien ismerték még meg. Az egyik legnagyobb sikerünk, hogy a CCP minden trial regisztrációt követően kiküldött hírlevelében, kiemelt fontosságú forrásanyagként hivatkozik az ISK The Guide-ra. Kvázi hivatalosan elfogadott „Kézikönyv” lettünk. Külön örömünkre szolgál, hogy egy angol kiadó - az MMM Publishing – az angol kiadást, nyomtatásban is megjelentette.

Az első könyv, ami ISK vol. 1 névre hallgat, a játék tematikus bemutatkozásával foglalkozik, a játékszabályok, a környezet, az eszközök és lehetőségek alapos és mély elemzésével, leírásával.Most itt az újabb könyv az ISK brand alatt (vol. 2 néven), ami segíteni próbál az EVE Online univerzumával ismerkedő játékosoknak, ezúttal a játékosok egymás elleni harcát, a PvP világát igyekszik bemutatni.

Mivel az eddig megismert játékbeli mechanizmusoktól eltérően a PvP nem írható le egy előre kiszámítható, egzakt tevékenységként (hiszen itt az ellenfelek is hús-vér játékosok), ezért a könyv (az alapvető PvP szabályok mellett) inkább a játék kombinatív, intuitív, és empirikus részében mélyed el.

A nagybetűs HARC a fő téma, a különböző flottaszerepek, harcmodorok, harci helyzetek, taktikai és stratégiai megoldások, a PvP pszichológiája, valamint az egyes hajóosztályok, típusok és harci modulok elemzése.

A PVP guide, mintegy 400 oldal, több mint egy év áldozatos munkája. A benne található leírások és közel tucatnyi ember tapasztalata, megfelelő alap lehet arra, hogy az olvasó megismerje az Eve Online PvP tevékenységének alapvető fundamentumait. A könyv azonban nem helyettesítheti sem a megszerzett tapasztalatot, sem az átélt élményeket, mert ezeket nem lehet megvenni, nincs lehetőség elolvasni, megnézni, egyszerűen végig kell csinálni. Nagyon fontos, hogy mindkét könyv INGYENESEN letölthető Magyar nyelven!

Sok sikert a játékhoz, és kellemes olvasást a könyvhöz / könyvekhez!

Az ISK Vol. 1 (a „régi” ISK, csak updatelve) Letölthető:

ISK Vol. 1

Az új, ISK Vol. 2 (PVP Guide) Letölthető:

ISK Vol. 2 (PVP Guide)

Tisztelettel:

Várkonyi Gábor László (Laci – ISK Vol 1 Főszerkesztő)

Lipták László (Mermalior - ISK Vol 2 Főszerkesztő)