Friss: A CCP eltávolította Gorga-t a CSM-ből

Friss: A CCP eltávolította Gorga-t a CSM-ből

Üdvözlet!

A mai napon, az EVE Online hivatalos fórumain láttam a posztot, amelyben a játékot készítő CCP bejelenti, hogy eltávolítják az éppen aktuális CSM egyik tagját: Gorga-t.

Az elmúlt napokban különféle fórumokon, kommentekben és híroldalakon lehetett olvasni róla, hogy a CSM tagjai aktívan felszólaltak az egyik tagjuk ellen. Az indoklás az volt, hogy a Gorga nevű tag, visszaélve, vagyis nem élve a rá ruházott hatalommal, semmilyen értékelhető tevékenységet nem fejtett ki a játékosokat a fejlesztők felé képviselő CSM tevékenységében. Pletykák szerint Gorga az utóbbi hónapokban sem a CSM megbeszélésein nem jelent meg, és más írott formában sem vett részt a szervezet alkotó, érdek képviseleti tevékenységében.

A játékért aggódó hangok azt sugallták, hogy baljós előjel lehet, amennyiben az izlandi cég meghagyja pozíciójában a teljesen passzív tagot, aki így egy értékes hely elfoglalása mellett továbbra is hozzájutna azokhoz a privilegizált és bizalmas információkhoz, amelyekhez a CSM-ek hozzáférnek. Ők a mai napon fellélegezhetnek.

Gorga helyét a CSM-ben a népes orosz játékostáborhoz köthető UAxDeath fogja átvenni, aki maga is régi motorosnak számít az EVE-ben és általa talán az orosz játékosok is megkaphatják hőn áhított képviselőjüket. A most leváltott Gorga is régi játékos az EVE-ben és elviekben a Nulli Secunda szövetség vezetője volt nem sokkal ezelőtt, illetve a már felbomlott N3 Koalíció felső vezetésében is előkelő helyet töltött be. Személye iránt kérdések merülhetnek fel az N3 Koalíció széthullásával, illetve a híres Nulli Secunda meggyengülésével kapcsolatban.

 

csm.jpg

CSM: Council of Stellar Managment-ről röviden

(Csillagközi Igazgatás Tanácsa, amennyiben mindenképpen le szeretnénk fordítani az elnevezést.)

Évente a játékosok által választott, játékosokból álló csoport. Céljuk, hogy az őket megválasztó közösség érdekeit és véleményét képviseljék a CCP felé. A fejlesztőkkel folytatott megbeszéléseik során, melyek néha Izlandon történnek, betekintést nyernek olyan bizalmas információkba, amelyek kihatással lesznek a játék jövőjére. Véleményüket általában a fontosabb változtatásokkal kapcsolatban ki is kérik és maguk is bedobhatják saját ötleteiket. Gyakran kommentálják, indokolják a fejlesztők döntéseit a fórumokon, vagy állnak játékos kezdeményezések élére. Többen közülük blogot vezetnek, vagy játékos bloggerekből váltak képviselőkké. Munkájuk bizalmas részét alapvetően titoktartási nyilatkozat köti. A kellő támogatást megszerző, felnőtt korú játékosból lehet CSM tag.

Játékosi körökben a mai napig vita övezi a CSM-ek valódi érdek képviseleti képességét, hasznosságát és egyáltalán azt, hogy a CCP mennyire figyel oda rájuk a formalitásokon kívül. Nem példátlan, hogy egyesekben felmerüljön a gyanú, hogy az adott illető fű alatt adja tovább a nem publikus információkat, az őt delegáló nagy szövetségek játékosainak. Ettől függetlenül munkásságuk mindenképpen hasznos a közösség számára. Ennek bizonyítékai az Izlandon tartott üléseik jegyzőkönyvei, amelyeket általában akkor szoktak publikussá tenni, amikor a bennük szereplő információ már nem segítheti elő, hogy valaki a későbbiekben játékbeli előnyre tegyen szert általa.

Meglátjuk az események milyen reakciót váltanak ki a közösségből.

Ivan

Forrás: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=438013&find=unread

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés