Hétfő… Véres hétfő…

Hétfő… Véres hétfő…

2014. január 27.

 

EVE Online nagyon sokáig emlékezni fog történelme legnagyobb capital harcára. Sokan akarták évek óta ezt a harcot, és most, hogy megtörtént, minden bit-je olyan epikus volt, ahogy gondoltuk. Ki merem jelenteni, hogy a mészárlás mind az EVE Online-ban, mind a játékok történelmében a legdrágább csata volt.

Igazi EVE Online módra, egy hiba miatt kezdődött a háború. B-R5RB rendszer tulajdonosi szuverenitása egy be nem fizetett fenntartási díj miatt elveszett. Ez elindította CFC/RUS erőit, hogy lecsapjanak, és ostrom alá vegyék a rendszert. N3 koalíció tagjai szintén reagáltak, hogy megpróbálják újra biztosítani a rendszert. Itt állomásozott ugyanis a Pandemic Legion, akiknek egy cége tartotta a fennhatóságot a Nulli Secunda szövetségen belülről. A PL szerint a számla automatikus kifizetésre volt állítva, elegendő ISK-val a tárcában, de valamiért mégsem történt meg és a rendszer elveszett. Nem tudni, hogy készítettek-e hivatalos petíciót vagy ez csak egy fedő sztori. Habár, a lényeg egy megfelelő "hibáztak" kulcsszó.

Mindkét oldal capital hajókkal, super-carrierekkel és titánokkal hatalmasodtak el. TiDi max szintre emelkedett és a darálás elkezdődött. Taktikailag a CFC/RUS és az N3 arra játszott, hogy limitálja a sub-capital-ok számát a rendszerben és a TiDi ellenére a rendszer kitartott és készséges volt (bár lassú volt). Kliens összeomlások, örökké tartó warp alagutak és fekete képernyők jelentkeztek sokaknál, de azok, akiknek betöltődtek a dolgok, reagáltak. Ez nagyon jó szerver teljesítmény volt, figyelembe véve, hogy a csomópont nem volt megerősítve, mivel a harc nem tervezett volt.

A csata egész nap és egész éjjel dúlt, mindkét oldal először a titánokra fókuszált, de áttértek a dread-ekre. A végeredmény rengeteg halott titán mindkét oldalon, de a CFC jött ki igazi győztesként.

Megpróbáltam szerezni egy BR Doc-ot és egy EVE-kill-t, de mivel a csata Dt-től DT-ig tartott mindenféle őrültséggel, csak körülbelüli számokat írokat.

Teljes veszteség most:

N3 59 titánt, CFC/RUS 16-ot vesztett

N3 11 supercarrier-t, CFC/RUS 5-t vesztett

A teljes dread és carrier veszteség 370 és 123, egyenként.

Videó a csatáról:


Northern Coalition. vezetője Vince Draken úgy nevezte a harcot „gyere, találkozz Jézussal”, amely itt meghallgatható:Ez a csata egy masszív zsongást okozott New Eden-ben és biztos lehetsz benne, hogy minden ásvány és capital ára észrevehetően emelkedni fog.

A nap végére a csata költsége mindkét fronton milliárdokra rúgott (közel 7 vagy magasabb), ami átszámítva több mint 11.666 PLEX – 233.000$ ~ 349.980 nap játék idő.

Az ilyen csatákért játsszuk sokan ezt a játékot, és ez arra is szolgál, hogy felélesszék a tüzet azokban, akik sóvárognak a halál, a dicsőség és a masszív mészárlás után.

Az egyetlen, amit mondhatok azoknak, akik részt vettek benne, hogy „GG”.


Forrás: http://evenews24.com/2014/01/28/monday-bloody-monday/


Hozzászólások:

Bejelentkezés