HUN Reloaded változások

HUN Reloaded változások

Kedves Pod-Társak!

 

Régóta nem adtunk már tevékenységeinkről összefoglaló képet.

Lassan egy éve már, hogy Delve-ből áthelyeztük műveleti- és lakóterületünket Fountain-ba. Akkor azzal a szándékkal csatlakoztunk az Fcore-hoz, hogy aktívan részt vállaljunk a Brave elleni háborúban, valamint segítsük az itt élő régi barátainknak visszaszerezni a Fountain feletti kontrollt.
A feladat pontosan tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a létszámbeli fölény az ellenségnek kedvezett, de egy számunkra is kellemesen meglepő fordulat, nevezetesen a Black Legion beszállása a harcokba felénk billentette a mérleg nyelvét.

A háború végeztével a terület és az értékesebb holdak felosztásra kerültek a részt vevő felek között. Számunkra egy kellemetlen változás azért keserű szájízt adott a győzelemhez, és hogy ez miért is van így, engedjétek meg, hogy pár szóban kifejtsem.

 

A RAX-ot alapító HUN Corp. sok mindent elért az évek alatt. Többször kivívták az ellenfelek tiszteletét bátorságukkal, harci tevékenységeikkel és a hozzáállásukkal, valamint 2007-ben megnyerték az Alliance Tournament-et. Viszont egy nagy vágyuk még hátra maradt. Szerettek volna egy igazi, erős magyar alliance oszlopos tagja/alapítója lenni.

Ennek 2009 végén igyekeztek eleget tenni. Hogy ez hogy sikerült-e, döntse el mindenki maga, hiszen ez már történelem.

De ahogy az lenni szokott, egyszer minden jónak vége lesz, és amikor ez bekövetkezik, ritkán tudnak a felek szépen elválni egymástól.

Miért lett volna ez most is másképpen.

 

 

Bár a RAX-ban bent maradó corp-ok a változások után mindig próbálták a szövetséget megújítani, a távozókkal igyekeztek a jó, de legalább a semleges viszonyt fent tartani. Azonban volt egy csapat, aki úgy gondolta, számára legfontosabb cél a szövetségből való kiválásuk után, hogy a RAX-ot ellehetetlenítsék. Az ok, amiért így éreztek nem volt más, mint az ego. Ők azért léptek ki, mert úgy gondolták, csak ők tesznek bármit is a szövetségen belül a csapatért, így nélkülük ennek az egésznek kötelező szétesnie, ha kell akár külső segítséggel is. Ennek a corp-nak a neve: FGC.

2013.09.28.-án hagyták el a RAX-ot, bár hivatalosan barátként, kékként távoztak, de hamar megszabadultak a standingtől és igyekeznek azóta is akna munkát végezni ellenünk.
Persze ezt ők a nagy világ előtt igyekeznek tagadni, de akik ismerik mi zajlik a színfalak mögött, azok tudják, hogy mi a valóság.

 

Az EVE-ben pont ez a szép, ha valaki kiteszi a lábát a nagybetűs 0.0-ba, akkor nem csak azzal kell már foglalkoznia, hogyan keresi meg a pénzt a hajókra, lőszerekre, hanem komolyan foglalkoznia kell a politikával is.
Mielőtt bárki engem félre értene, az FGC áskálódása, tevékenysége abszolút megfelel a játék szabályainak, nincs is igazából semmi baj vele, csak nem árt, ha a magyar közösség tisztában van azzal, hogy létezik a magyar társadalmon belül egy olyan csapat, aki a Goon elveket nem veti meg és hajlandó bármikor, bármelyik másik csapatnak keresztbe tenni, ha az az ő érdeke, amit természetesen nyíltan sosem mer felvállalni.

 

Kanyarodjunk kicsit vissza a RAX-hoz.
Tehát anno az FGC érkezésével, ahogy azt tették, illetve tudván céljaikat, tudtuk, hogy előbb-utóbb komoly problémákkal kell szembenéznünk, hiszen olyan valaki lesz nekünk kék, aki a valóságban a vesztünket akarja.

Velünk a kéket, a mi szövetségeseinken keresztül intézték, mert velünk nem voltak hajlandóak beszélni.

 

A RAX és a HUN is régi alliance és corp, és mint minden ilyen csapat, mi is küzdünk az AFK problémájával, ami azt jelenti, hogy lényegesen kisebb az aktív létszám, mint amit a csapat létszám mutat. Sajnos a főnökünk is AFK már régóta, így a döntések meghozása is egyre több és több problémát okozott az idő folyamán.

Az FGC Fountain-be érkezése ezt a helyzetet tovább rontotta, sokan nem voltak hajlandóak belogolni, már csak azért sem, hogy ne kelljen látniuk, hogy a legnagyobb magyar ellenségünk kék nekünk. Valamit tenni kellett.

 

Az első lépés az lett, hogy Amergin (jelenlegi HUN és RAX CEO) kinevezett egy helyettest (Vice-CEO-t), mind az alliance, mind a HUN Corp. élére, aki az Ő távollétében teljes értékű és teljhatalommal rendelkező vezető (erre az angolok a COO titulust használják), aki én lettem. Nyilván egy fecske nem csinál nyarat, az is tény, hogy túl sokat vártunk azzal, hogy a sült galamb berepüljön a szánkba, de a megmaradt aktív tagokkal egyetértésben úgy döntöttünk, talpra állítjuk a megmaradt cégeket és a szövetséget is.

A feladat nem kicsi, de az EVE-ben semmi sem lehetetlen. Minket mindig is csak egy dolog hajtott, ha esténként a munkából fáradtan hazatérünk, barátok körében azt szórakozással töltsük el. Korábban már megjelent itt az eve-online.hu-n is toborzó cikkünk, amiben már kifejtettem, szívesen látunk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy megtisztel a bizalmával és velünk próbálja esténként a szabadidejét eltölteni. Ez továbbra sem változott, vagyis jelentkezettek bátran.

 

 

Egy dolog a korábbi helyzethez képest változni fog.
Mivel FGC-s "barátaink", bár a Fountain háborúban nem vettek részt, úgy hiszik, hogy nekik mindig minden jár, s látva újabb éledezési kísérleteinket, úgy gondolták "kedveskednek nekünk egy kicsit" és hátba támadnak minket a szövetségeseinknél. Így úgy döntöttünk, nem tűrjük tovább, hogy olyan entitások legyenek számunkra kékek, akik nem valódi barátok, így újjá szerveződési célból elköltözünk Fountain Core-ból.

 

Mostantól csak magunknak fogunk felelősséggel tartozni, megtaláljuk azt a helyet, ahol ismételten mindent felépítünk és olyan játékosok vesznek minket majd körbe, akik azok, akiknek mondják magukat. Nincs rosszabb a kék standinggel ellátott ellenségnél.

Persze tettét az FGC új vezetője mókásan magyarázza, hivatkozik kis aktív létszámra, amivel más FCORE csapat is küzd, hivatkozik arra, hogy mi csak kis hajókban csatlakoztunk a flottáikhoz, amikor pontosan tisztában van vele, hogy az elmúlt időszakban hány és hány alkalommal köszönhették a sikereket a mi kis vadász osztagunknak, de természetesen ez mit sem számít, hiszen azokat az eredményeket mi értük el és nem Ők, a mércék mások.

Sebaj, régóta érlelődött már a döntés, elhagyjuk Fountain Core-t.
Igazából hálás vagyok Tzuko-nak, mert az aljassága végre összekovácsolt minket és megléptük azt, amit már régen meg kellett volna.

 

 

Ja és itt a kellemes kis hátba szúró levél, ami bizonyítja kapzsiságukat:

Tzuko1 írta:Strategic replacement.
From: Tzuko1
Sent: 2016.03.03 15:32
To: FCORE, Ivan Tukachev, Krisz Anla'Shok,

Hello all!

Since we here exactly 9 months now and taking huge part in the conflicts FCORE had since, we want to move further and grow bigger. Because the lack of communication and pointless unforgiving hating from HUN Reloaded alliance, we decided to take steps.

We don’t acknoweledge them as a high end moon holding power based on their participation on our and FCORE fleets. Also I would like to add, that they not even hiding it. We really love everyone here and don’t want to have more tensions about this with my own membership or/with others.

So I will force a strategic replacement on HUN Reloaded. They have 48 hours to unanchor their 3 high end tower in the area. Towers are: 7BIX 6/8 Neodymium, LIWW 3/1 Dysprosium, YZ- 6/10 Promethium. These towers going to be place for FGC and Old Guard. We don’t need their sov, stations or other low end towers. It is simply because they lack of power to defend it, and don’t want to participate willingly on our requests. Three Jackdaws are not sufficient in our capital level fights. We feel they dont want to risks bigger ships and adapt to our fleet types.

If they not cooperate till Saturday (2016.03.05.) 19:00 EVE time, standing reset happen. They can contact me on when they going to unanchor these towers if they willing to cooperate. I already talked to others and whoever I not talked to, I politely ask to don’t get involved in this.

Regards
Tzuko1
CEO of FGC

 
 

Mindenkire rábízom, hogyan értékeli eme dicső tettet. Egy biztos, bárhová is megyünk, minket továbbra is csak egy dolog érdekel, a szórakozás és az RAX-n belüli jó hangulat!

 

Folytatása következik...

Krisz Anla'Shok
COO of HUN Reloaded/HUN Corp.

Hozzászólások:

Dönci
Anonymus
2016.04.09 02:29
Srácok ezt a meddő és toxikus vitát csak egyféleképpen tudjuk lezárni!

Tzukó főispánnak és Krisz nádornak egy dicső lovagi tornán kell részt vállalnia, mely méltó lesz az ősi hagyományokhoz. A torna SERPENTIS PRIME top belt-ben kerül megrendezésre vala és mindkét fél legnemesebb paripáját hozza el a tisztelet jeleként!

Dicsértessék!

(tl;dr COME TOP BELT 1V1 ME NOOB!)
Seherezadee
Anonymus
2016.05.05 19:06
2003-ban még magyarokkal se találkoztam a játék bétája alatt és 2004-ben sem... azon túl hogy szart se tudtam a játékról nyugalom volt. :)
aztán 2005-ben amikor újra benéztem már voltak magyarok. hamar egy balhé közepén találtam magam, nem értettem...
hazudozott, dezinformált mindenki. évekig ment az egymás baszogatása joggal vagy nem, teljesen mind1.

azért annak örülök, hogy amit itt 5-6 éven át láttam, átéltem, az így 4 év után se változott.

had gratuláljak mindkét félnek. :) mintha el sem mentem volna. (na nem úgy... érted... :) )

ugyanakkor szomorú is vagyok, mert elgondolkodtam az újrakezdésen, de ilyen szarkeveréshez nem biztos, hogy van kedvem.

...de még lehet.
Seherezadee
Anonymus
2016.05.05 19:21
Kinizsi
FREE GATES
FREE GATES COALITION
2016.05.06 12:11
@Seherezadee

Nem kötelező szerencsére magyarokkal játszani, van pár ezer corp amihez csatlakozhatsz. Sőt, csinálhatsz saját corpot is. Ez azért ócska kifogás, hogy azért nem játszol, mert jujj magyarok és szart kavarnak :)
Seherezadee
Anonymus
2016.05.06 12:47
@Kinizsi

félreértettél...
arra utaltam, hogy ugyanaz a "HUN és a többiek" van, mint eddig is volt. :)
jah és játszok. :)
(mint ahogy már beszéltünk ingame pár napja :P )
Bejelentkezés