EVE: Igaz történetek

EVE: Igaz történetek

Izgalmas képregények, amelyek története valós eseményeken alapszik EVE Online világából.

thumb_723_default_big.png

2013. áprilisában a CCP megkérte az EVE játékosokat, hogy mutassák be történeteiket az Igaz történetek weboldalon (max. 5 000 karakter történetenként, ahol karaktereket, cégeket, égi helyszíneket, cégeket és szövetségeket is megnevezhettek).

Május 6-ig, az EVE Online 10. évfordulójáig volt nyitva az oldal, amíg 767 történet érkezett be.

Ezután 14 napig lehetett szavazni a történetekre (account-onként egyszer). Az első helyezett 2 283, a második 1 524 és a harmadik helyezett 892 szavazatot kapott.

Majd a kiemelt történeteket bemutatták az Igaz történetek szerzőjének, Daniel Way-nek. Sok mérlegelés után végül a Band of Brothers feloszlásának történetét választották ki. A CCP adott néhány szerkesztési segítséget, de általában igyekezett nem befolyásolni a történet ábrázolását.

Ezután megszületett a képregény!

Az EVE: Igaz történetek képregény egyedülálló abban az értelemben, hogy az alapja egy tényleges masszív játékos esemény, ami az EVE Online-ban játszódott.

A Band of Brother-ként ismert galaxisban burjánzó szuper hatalom leszerelése valójában azt jelenti, hogy valami történt és játékosok ezrei vettek részt benne.

Az olvasó szempontjából nézve ez 2009 februárjában (YC 111 vagy 23.347 AD) történt. A történetet olyan valaki mutatta be, aki ott volt, és valaki, aki önként felbujtója volt az eseménynek. Sok oldala van ennek a történetnek – lehetetlen objektíven nézni.

A 4 képregény ingyen letölthető a Dark Horse Digital honlapjáról (Android-ra és iOS-re is):

thumb_728_default_big.jpeg    thumb_726_default_big.jpeg

thumb_725_default_big.jpeg    thumb_727_default_big.jpeg

Ezen kívül a jelenleg zajló Fanfest-en is kapható lesz kemény táblás, nyomtatott változatban.

Még többet olvashatsz róla itt!

Hozzászólások:

Bejelentkezés