Interjúsorozat #2: Az FGC

Interjúsorozat #2: Az FGC

Elérkeztünk interjú-sorozatunk következő állomásához, melyben ismét három meghatározó személyiség kerül kérdéseim kereszttüzébe. Szó esik benne pénzről, hajókról, nőkről... najó azokról sajnos nem, talán majd legközelebb:)  Következzen hát: Lensver, Shonion és Deesnow!FallingStar: Üdv FGC-sek!

1. Kérlek mutatkozzatok be! (Ezután ők kéretlenül is elmondják, hogyan fertőzte meg őket az EVE, és hogyan kerültek a corpjukba:P )

Deesnow: Kezdem én.... Gőzöm sincs hol, de egy banneren láttam először az EVE-et. Tizennégy nap trial után a hitelkártyámhoz fordultam. Egy hónap után, majdnem abbahagytam, mert egyedül szaladgáltam az univerzumban. Utána találtam rá az EVE-O.hu oldalra. Megnéztem milyen cégek vannak, majd az FGA-ban kötöttem ki. Tetszett az a szabadság, amit az FGA kínált.

FallingStar: (Kedves Deesnow, elfelejtettél bemutatkozni :P)

Deesnow: Ehhh, látod milyen igazad van :) János a becsületes nevem, de a kutya se hív így :D . Fősulin Süni, sündisznó volt a becenevem a seggig érő hajam ellenére :D . Már csak DeeSnow --> Disznó maradt :D Egyébként meg egy szorgos villamsomérnök valamit családapa vagyok. Az FGA-ban kezdtem megtanulni, mi az az Agent, milyen az, ha low-sec-ben galád kalózok kicsavaroznak a hajódból. Azt hiszem, ez volt a pont ahol végleg elvesztem :D . Syndicate-ben volt az első 0.0-ás élményem, és itt szereztem meg az első BS-em is, amit azután egészen Omist-ig cipeltem, mint egy relikviát :D . Még az Omist-i beköltözés előtt volt, hogy a csapat igen megfogyatkozott. Tulajdonképpen az FGC kb. 8-10 főre zsugorodott. Mi páran, akik ekkor együtt maradtunk jelentettük a mai FGC alapját. Talán ez volt az az időszak, ami miatt ma sem gondolkodok azon, hogy elhagyjam a corpot.

Shonion: Szia! A nevem Gergely, és informatikus vagyok. Ezt a játékot kivételesen neten bóklászva találtam, majd rövid időn belül összefutottam Lenssel, akivel egy corpban voltunk az elejétől és együtt jöttünk az FGC-be is később.

Lensver: Hali! A nevem Krisztián, hivatásos katona. Neten keresgélve találtam a játékra s nagyon megtetszett. Pár nap játék után összehaverkodtam egy szintén kezdő dél afrikai sráccal, akivel később és barátjával corpot alapítottunk. Ezután találkoztam Sonival, s mint "nagy öreg", bevezettem a játék rejtelmeibe:) . Együtt beléptünk egy kis magyar corpba, melynek neve Hungarian Rangers volt, majd jött a lehetőség a 0.0- ás életre, ahol több magyar társunkkal alkothattunk egy jó kis közösséget (TSC). Felbomlása után, a JMU- val közösen elköltöztünk északra és egy igazán jó kis közösséget hoztunk létre egy külföldi allianceban. Ez volt a Destiny. Az ally vezetője nagyon kedvelt minket a minden területen nyújtott teljesítményünk miatt, mai napig tartjuk a kapcsolatot, és nevetünk ha kilőjük egymást a volt ally társainkkal.

Deesnow: És csábítgatnak vissza bennünket :D

Lensver: Jelenleg a GBC tagjai vagyunk, és északon hevesen aprítjuk az északi koalíciót és annak barátait :)

Deesnow: Mi voltunk a "Crazy Hungarians" a Destiny-ben.

Lensver: Igen, fontos dolog , hogy a Destinyben, Crazy Hungariansnak hívott minket az ally vezetője, ebben testvércorpunk, a JMU is benne van. A jelenlegi allyban is kiemelkedően helyt állunk (Axiom empire), a cég vezetője szintén úgy nyilatkozik rólunk, hogy az ő magyarjai :)

2. Mik az FGC közeli és távoli tervei?

Shonion: A célunk a GBC-ben maradni, és tovább fejlődni, erősíteni a közösségünket.

Deesnow: Tervek: Saját Titán :) Viccet félretéve az FGC-s capital haderejének erősítésén dolgozok. Ugyan nem mondok újat ha azt mondom, hogy egy aktív PVP haderő fenntartásához, komoly gazdasági háttérre van szükség. Ennek egy része megvan, másik felén dolgozunk még.

Lensver: Így van, GBC-ben maradni, továbbra is erősíteni, elmélyíteni kapcsolatunkat a JMU-val, illetve a flottánk erősítése, meg a legfontosabb a játékosok további összekovácsolása:)

4. Ha kapnátok 10 billió ISK-t, mibe fektetnétek be, hogy jó profitot hozzon?

Shonion: Hmm, 10B ISK? Market warrior, vagy bpo-kba fektetném és gyarapítanám. 10B amúgy nagyon kevés.. :)

FallingStar: Akkor legyen 50! Abból mit tudnál venni?

Shonion: Abból be lehetne indítani egy capital gyártó projektet, úgy alsó hangon. Annak viszont sok értelmét nem látom, hogy vegyek 2 muttert fittel :) Egy pénzt termelő projektből aztán már sokszor 2 capitalt vagy mást lehet venni.

Lensver: Egy véleményen vagyok Shonival, cap project beindítása, bár igazából én játszani szeretem a játékot, és nem azért hogy szétdolgozzam magam benne :P

Shonion: Ehhez kellenek olyan afk pénztermelő dolgok, amiből megélsz. Na, ilyesmit lehetne beindítani az ISK-ból. :)

Lensver: Akkor rohanok befektetni:)))

Deesnow: Pl. kínai farmerek tartása :D

3. Mi a kedvenc hajótok?

Shonion: Sabre, rapier, flykacsa amikkel eddig a legtöbbet öltem :) Mindegyik más egy kicsit. A flykacsa egy aránylag sebezhető, de jó kis ganghajó, sabre a pengés gyilkos, rapier meg a legjobb hajó, amit eddig repültem :)

Deesnow: Sabre -- gyors, és jól fittelve felér egy cepivel... :D Nálam ez a favorit. Lens - Falcon - a sunyi, Shoni - Rapier - a genyo, Dee - sabre - a suicide!

Lensver: Falcon a kedvencem, egyszerűen imádom, majdnem az összes killt vele hajtottam végre, egyszerűen kellek a csapatba mindig:) Olyan kis sunyi támadó hajó:)

4. FallingStar: Mit gondoltok, mi lesz a legalapvetőbb változás a jövőben az EVE-ben?

Lensver: Hát mivel nagyon sok változtatásról szó esett, kíváncsian várom mi lesz belőle, előre nem szeretnék tippelgetni.

Deesnow: A speed nerf szerintem egészen át fogja alakítani a mai PVP-t, és itt nem fleet csatákra gondolok. De szerintem kell a változatosság :D

Shonion: EVE 2.0 … Persze viccelek picit, de időnként tényleg azaz érzésem, hogy vajon hova is megy a játék.. de egyébként kell a változatosság.

5. Jelenleg csak nálatok működik egy toborzó-corp, meséljetek róla! Hogy jött az ötlet? Mi a célja? Hogy működik?

Lensver,Dee: Ebben Shonion a szakértő:)

Shonion: Az FGA egy toborzó cég, elsődlegesen az FGA-n keresztül toborzunk, mivel itt van lehetőség felkészülni a 0.0-ás életre, skillezni, megismerni a jelentkezőt, ő meg fel tudja tenni a kérdéseit felénk.

6. Mit gondoltok az EVE-Online.hu-ról? Tetszik az irány amerre elindúlt? Van valami, amin változtatnátok?

Lensver: Szeretem mikor megosztanak véleményeket, gondolatokat emberek egymással, de amikor átcsap személyeskedésbe, és csak azért is kössünk bele a szomszéd tehenébe az már nem tetszik.

Deesnow: Ha nincs ez az oldal/közösség, akkor ma nem játszanék ezzel a játékkal. Ezúton is köszönöm azoknak, akik a játékon kívül bármivel is segítik a magyar EVE-es közösség életét. Persze van jó néhány destruktív ember, de ilyennel bárhol összefuthatunk.

Shonion: Az EVE-Online.hu nagyon fontos csomópontja a magyar EVE közösségnek. Ha nem lenne, nem találna egymásra ennyi magyar játékos. Nagyon pozitív, hogy vannak új dolgok az oldalon, ez remélhetőleg megmozgatja a közösséget.

Lensver: Szerintem is jó hogy vannak új dolgok, amióta elkezdted ezt az egész dolgot, sűrűbben látogatom, mert kíváncsi vagyok az interjúkra.:) Igazán nagyra értékelem, hogy felvállaltad ezt az irányt.

FallingStar: Köszönöm srácok a válaszokat, fly safe!

Lensver,Dee,Shoni: Mi is köszönjük:)

Hozzászólások:

Bejelentkezés