Mit keres egy carebear nullsecben?

Mit keres egy carebear nullsecben?

     Eszembe jutott a minap a kérdés. A carebear kifejezés érdekes, erősen pejoratív kifejezés, de hát mindenki egy kicsit carebear, ha nem pénzért veszi az isk-t. Én kivételesen carebearnek sem vagyok túl hatékony, de hát elit pvp-s / 1337 pívípíer / sem vagyok, úgyhogy gondolom, marad az előbbi, ha már címkézünk.

      Sokan vagyunk, különböző helyeken lakunk, különböző dolgokkal foglalkozunk. Mindenkinek megvan a maga jól – vagy kevéssé – megalapozott oka, hogy miért csinálja azt, amit ebben a játékban (is). Mivel más történetét nem ismerem, csak a magamén keresztül tudom ezt megválaszolni. Én eléggé véletlenül kerültem 0.0-ba, egy kicsit hosszabb történet, amit megpróbálok összefoglalni lentebb. Legyen ez elrettentő példa minden kezdő számára – csináljátok jobban, mint én. :)

A boldog tudatlanság

      A hisec jó volt. 2004 novemberében eszembe jutott a játék, amihez béta kulcsot nyertem egy évvel azelőtt, amit odaadtam egy munkatársamnak, mivel nem volt elég jó videokártyám hozzá. Lelkesen mutogatta, hogyan bányászik. A bányászlézerek, az aszteroidák érdekesek voltak, de így egyetemi közegben mozogva akkoriban volt jobb dolgom is, nem bántam különösképpen. De 2004 novemberében, új munkahelyen megállapodva jó ötletnek tűnt megnézni. Friss hitelkártyám előkapva beregisztráltam.


     Még rémlik, hogyan csodálkoztam mindenen. Mondják, a tanulási görbe elég nagy a játékban – főleg akkoriban volt az. De engem, aki a Pirates!-t szótárral játszottam, egyetemi évek alatt meg elég sok időt töltöttem el egy angol nyelvű MUDban, nem zavart különösebben. Már elég kocka voltam és az előbbiek miatt az angol írás / olvasás is elég jól ment. 2 nap után beléptem a Recruitment in-game csatornára és beléptem egy ott reklámozott cégbe. Nem volt rossz kezdő cég, az első 1-2 hétben sok információval segítettek. Programmal – az alkalmi közös bányászást leszámítva – nem nagyon. De azért elfoglaltam magam, hisz 2 RCU-s, railgunos, heat sinkes Thoraxxal elég kemény volt 2-es szintű küldetéseket csinálni. Persze az ember tanul, a 3-asok már jobban mentek blasteres Brutixban, habár sok volt a halálközeli élmény (innen és túl). Azzal, hogy az első Megathronom bányászásra használtam valószínűleg nem mondok érdekeset a velem egyidősek számára. Aztán kereskedtem is NPC javakkal. Persze az első loss is megvolt. Ki gondolta volna? A figyelmeztető üzenet elég semmitmondó volt. Most kilőnek vagy nem, ha beugrom? Áhh, kíváncsi voltam, nem akartam kihagyni a jó üzleti lehetőséget.

A felismerés

     A fórumon hallottam 0.0-ról. Elindultam a Megathronommal, hogy  megnézzem mennyire is kövérek az ottani belt rat-ek!? Alig mentem pár ugrást, valaki felszólított, hogy hagyjam el a területüket, mert idegen nem lehet ott. Kikísért hisecig (micsoda szerencse - azt hiszem az NRDS / Not Red Don't Shoot / irányelv akkoriban is ritka volt). Kár, hogy nincsenek meg a chat logjaim. Nem örültem neki, de úgy sejtettem jobb, ha ezzel egyelőre nem próbálkozom. Nálam biztosan erősebb kutya lakik ott...

     Meglepetésszerűen jött az első háború egy 2 emberes cégtől, mindenkit felkészületlenül ért. Volt pár áldozat, 1-2 sikertelen próbálkozás, aztán a CEO látva a lelépő embereket befizette a védelmi pénzt, amire 2 nap után megint wardec jött. Idegesített a dolog és nem is egészen értettem, a petícióm is visszadobta a GM azzal, hogy oldjátok meg. Amint azt később valaki jól megfogalmazta, rájöttem, hogy itt bizony az erősebb kutya baszik, és ha nem akarok a fallosz rossz oldalán állni, akkor jobb, ha arra törekszem, én legyek az.

Volt egy a loss.


Aztán még egy.


Lowsecbe költöztünk előle. Az, hogy megtalált a kisebb gond, de sajnos a további próbálkozásaim sem jártak sikerrel...


Ez így ment még 1-2 loss erejéig.

A nagy terv

     Meg kell tanulni pvp-zni. Kell valami kevésbé lüttyő társaság. Már nem emlékszem pontosan, azt hiszem, az ugyancsak Eve-ező jóbarátom talált egy hosszú topikot az eve hírhedt CAOD / Corporations, Alliances and Organizations Discussion / politikai flame fórumán. HUN Corp, mi ez? Jé, magyarok is játszanak. Milyen lame cégnév. Te, ezek 0.0-ban élnek. Az jó hely lenne nekünk. A visszajelzés is teljesen jó, annál objektívebb dolog nincs, ha az ellenséged tisztel.

A részletes Ventrillós interjú után azt mondták, ok felvesznek mindkettőnket, de egyelőre még el kell intézzenek ezt-azt, majd szólnak. Nehezen telt el az a pár nap, de aztán szóltak, hogy mellesleg nem Fountain, hanem Outer Ring. Oké, nekem mindegy... D5IW-F, komolynak hangzik, nem olyan játékos név mint mondjuk Rens vagy Dodixie, ugye? Hogy lefele menet a Vigilem kilőtték az első 0.0 rendszerben, az részletkérdés. Így utólag, PF-346-ban az lett volna a csoda, ha nem teszik. Valahogyan lejutottam, aztán volt egy Op,  annak rendje s módja szerint vagy 10-15-en kijöttek Orvolleig és bekísérték a Megathronom, mint fő vagyonelemem.

     Hogy a Tundragon és Teddybears nevű Syndicate-es kalóz cég közös roam Opján kilőtt belőle a beltből pár nappal később, az már csak az én hibám volt. Még váltságdíjat is akartak kérni a podomért. Izgalmas ez a 0.0! :)


     A pénzforrást főleg a beltek jelentették, habár elég gyenge volt a felhozatal, D5 – akkoriban rejtett – sec státusza nem volt túl jó. Néha Syndicate kalóz lakta területein járőröztünk, máskor a Bob ellen harcoltunk.  4C-B7X-ben még van egy standard fittelt, „HUN Patroller” nevű Incursusom.


     Hogy mikor kezdtünk el pontosan freightert kísérgetni heti 1 alkalommal hisecig meg vissza, már pontosan nem tudom. Nem volt kedvenc program. Amint az insta gyártás sem, minden kapu mögött 15km-el bookmarkot gyártogatni, hogy az ember 0-ra tudjon ugrani, mielőtt bevezették volna a warp to 0-t. A hisec kényelméhez viszonyítva overall nehéz, de érdekes élet volt... maradtam.

     A HUN kalandos élete folytatódott aminek – szünetekkel – innentől kezdve már része voltam, az IMP utáni Forsaken Empire és E.R.A. korszak, majd a disband és az újraéledés, de ezt már leírta más.

Hozzászólások:

Bejelentkezés