AT12: Még van hely

AT12: Még van hely

Még mindig nyitva áll a jelentkezés a tizenkettedik, szövetségek számára megrendezett internet-űrhajós bajnokságra.
Az új határidő EVE-órát (UTC) nézve 2014. június 13 (péntek) 23:59, ami nekünk szombat hajnal.

Bejelentés:
http://community.eveonline.com/news/news-channels/eve-online-news/alliance-tournament-late-signups-until-friday-13th/

 

Miét lehet ez?

Az első három szövetségi bajnokság zártkörű volt, aztán megnyitották jelentkezést és már nem csak a hatalmasok mérhették össze az erejüket. Akkoriban ezekről azt tartották, hogy a "gazdagok hóbortja" - ugyanis sokkal több Faction eszköz, illetve hajó volt használható, de valami történt.

Az AT4 tanulsága az lett, hogy a Faction hajók és felszerelések kitiltásával nem a szövetség csapata mögött álló pénz határozza meg a sikert, hanem kőkemény taktika és persze szerencse. New Eden annyira meglepődött a váratlan győzelmen, hogy a következő években rengeteg, kisebb-nagyobb szövetség nevezett be szerencsét próbálni. A folyamatos túljelentkezések miatt a CCP különféle sorsolásokat vezetett be és annak ellenére, hogy már az AT6 óta 64 szövetségnek biztosítanak helyet a bajnokságon, így is volt aki nem került be.

 

PLEX árak?

Míg az első és második helyezés nyereménye száz milliárdokban mérhető, addig a jelentkezés szövetségenként 5 PLEX (~3,6 milliárd ISK), amit egy szövetségnek illene tudnia kifizetni, még akkor is, ha nemrég bukta el a Titánjait. Próbálok nem bele menni abba, hogy minek tartom a CCP CEO-ját, amiért ennyire erőlteti a MicroTransaction-t, ... de ha már a PLEX áraknál és Hilmar-nál vagyunk, akkor van nektek két érdekes cikk:
http://www.theguardian.com/technology/2014/jun/05/world-of-darkness-the-inside-story-mmo-ccp-white-wolf
http://evenews24.com/2014/05/14/danny-centauri-plex-price-control-is-serious-business/

 

Alt-, B- csapatok kizárása?

Ahogy azon már korábban is kárörvendhettünk, a CCP is végre megunta, hogy néhány szövetség többed magával nevezett be a bajnokságra és, ha véletlen sikerült mind a kettő (vagy esetleg több) alt-szövtségével bejutnia és találkoztak, akkor nem csak roppant unalmas mérkőzések mentek, de el is vették a többiektől az esélyt. Szóval április 24-én húztak egy vonalat és csak azok a karakterek lehetnek a szövetség csapatában, akik a tagjai is voltak április 24-én is. Továbbá nem csak az karaktert nézik, hanem azt is, hogy egy játékos csak egy szövetség színeiben játsszon.

Ennyi alt szövetség volt?

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés