Friss: Drifter támadás a Birodalom ellen!

Friss: Drifter támadás a Birodalom ellen!

Üdvözlet!

 

A The Scope gallente hírügynökség adása alapján megtudtuk, hogy tegnapról mára virradóra az enigmatikus Drifter-ek támadás alá vették az Amarr Birodalom egyik kulcsfontosságú rendszerét.

Safizon rendszer Domain régió szívében található, az Amarr rendszerétől csupán 3 ugrásnyi távolságra. Ez a hely azért jelentős, mert itt található az Amarr Navy főhadiszállása, továbbá az itteni hajógyárakban kezdték meg I. Jamyl Sarum császárnő utasítására a hadiflotta legújabb és legkorszerűbb zászlóshajójának építését hetekkel ezelőtt.

Ami tudható, hogy a támadást véghezvivő, nagyjából százötven Drifter hajó több hullámban érkezett a rendszerbe. Ezután jól szervezett blokádokat kezdett fölállítani a kapukon, illetve az űrállomás körül. A folyamat részeként megtámadták a helyben található birodalmi járőrhajókat és vámtisztek hajóit. A Birodalom reakciója a hírek szerint gyors, de elégtelen volt. A közelítőleg fél órás ütközetben az Amarr erők körülbelül háromszáz hadihajót veszítettek, melyeknek több, mint tíz százaléka Apocalypse osztályú csatahajó volt. A küzdelemben a csata végére bekapcsolódott a Birodalomhoz hű Curatores Veritatis Alliance (CVA) kapszulás erő is.

 

A küzdelem végkimenetele kétségtelenül az Amarr Birodalom vereségével zárult, azonban nem lehet biztosan tudni, hogy a csata után ki birtokolja az uralmat a kapuk és az állomás felett. Egyes híresztelések szerint a CVA erői súlyos veszteségek árán elvégezték a piszkos munkát, amit a birodalmi flotta képtelen volt és megfutamították a máig rejtélyes kiborgok seregét. Más értesülések szerint azonban a Drifter erők jelenléte jelenleg is stabil Safizon rendszerben.

Az elmúlt hetek-hónapok során már bebizonyosodott, hogy a hagyományos kommunikációra nem hajlandó (vagy képtelen), nagyrészt kibernetikus implantátumokkal újra működőképessé tett Jove holttesteket használó Drifter-ek visszafogottan ellenséges szándékúak. Nagy valószínűséggel ezek a kiborgok az Anoikis feltérképezetlen rendszereiben lakó „felébredt” Alvók, akik jó eséllyel felelősek a Jove űrben tapasztalt masszív és pusztító jelenségért, amelyet Caroline Csillagaként ismerünk és szabad szemmel is jól megfigyelhető, zöldes nova-robbanásként láthatunk Új Éden bármely pontjáról. A Drifter-ek nyílt agressziót jelenleg csak az Amarr Birodalommal szemben, továbbá azok ellen alkalmaztak, akik megközelítették a bázisaikhoz vezető féreglyukakat, illetve a valós űrben nemrég feltűnt masszív Jove tornyokat. Ők felelősek továbbá a híres és technikai fejlődés szempontjából jelentős, kapszulásokat támogató tudós, Hilen Tukoss meggyilkolásáért is.

A The Scope jelentése alapján a kutatás és mentés jelenleg is folyik Safizon-ban, azonban a csata pontos kimenetele és a támadók szándékai még ismeretlenek.

http://community.eveonline.com/news/news-channels/world-news/cleanup-begins-in-aftermath-of-safizon-attack/

Hozzászólások:

Bejelentkezés