Kapszulások csillagászati rendellenességet észleltek

Kapszulások csillagászati rendellenességet észleltek

Új Éden – Tudósok bevallották, hogy nem tudják megmagyarázni a látható szuperluminális kozmikus jelenséget, amelyet egy új és növekvő csillagközi anomáliát követően észleltek kapszulás csillagmegfigyelők, nem sokkal 18:00 EVE Szabvány Idő szerint tegnap.

 

A híres kapszulás űrfotográfus, Caroline Grace megfigyeléseiből kiindulva, több kapszulás is észlelte az „új csillag” megjelenését a helyi csillagképen, majd azonnal megkezdték helyzetének beháromszögelését. Hamar rájöttek, hogy a csillagközi anomália több naprendszerben is látható Új Éden szerte, függetlenül a köztük lévő nagy, fényévekben mért távolságtól. Ahogy a kapszulás jelentések gyűltek, nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenség a galaxis minden rendszerében látható, és a csillagközi északkelettől való távolság függvényében változik.

Ahogy a nem kapszulás tudósok képtelenek voltak a felzárkózásra, úgy a jelenség sok pilóta általi kollektív megfigyelése Új Éden szerte, hamarosan lehetővé tette a kapszulás közösség független csillagközi térképészei számára, az anomália helyzetének meghatározását az elszigetelt UUA-F4 régióban, valamint a későbbi pontosítását a W477-P rendszer közvetlen közelében. Ezt a rendszert, mint az anomália legvalószínűbb helyszínét, óvatosan és ideiglenesen megerősítették a Caille Egyetem1, a Köztársasági Egyetem2, valamint az Alkalmazott Tudás Iskolája3 csillagászai. A Hedion Egyetem4, Kozmológiai Kara ez idáig, nem volt hajlandó nyilatkozni az anomáliáról.

 

Felkértük Wolls Obraiot, a Caille Egyetem1 Asztrofizika Professzorát, hogy magyarázza meg a szuperluminális hatást. Így válaszolt, „Őszintén szólva érthetetlen számomra. Az információk, amelyeket képesek voltunk összegyűjteni az anomáliáról, arra utalnak, hogy egy összeomló magú szupernóva, de egyszerűen nincs mód rá, hogy a fénye, galaxis szerte látható legyen. Mégis ott van. A fénynél gyorsabban manifesztálódik. Ennek nem kellene lehetségesnek lennie.”

Doktor Niils Cassira az Alkalmazott Tudás Iskolájából3 már hajlandó volt találgatásokba bocsátkozni, „Tudjuk, hogy galaxisunk térideje atipikus. Legalábbis a Seyllin Incidens óta, amely az instabil féreglyukak megjelenéséhez vezetett, világos, hogy a helyi téridő szövetben alapvető változások következtek be. Véleményem szerint, és ez csak spekuláció, teljességgel lehetséges, hogy a galaxisunk egy téridő buborékban létezik, amelyben bizonyos nem szokványos eshetőségek fordulhatnak elő. Ha ez igaz, nos, fogadni sem mernék mi fog legközelebb történni.”

 

1 Caille Egyetem – Caille University
2 Köztársasgi Egyetem – Republic University
3 Alkalmazott Tudás Iskolája – School of Applied Knowledge
4 Hedion Egyetem – Hedion University

Forrás: http://community.eveonline.com/news/news-channels/world-news/stellar-anomaly-detected-by-capsuleers/

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés