A Gallente Szövetségi Választási Bizottság kijelölte az elnökválasztás dátumát.

A Gallente Szövetségi Választási Bizottság kijelölte az elnökválasztás dátumát.

Villore – A Gallente Szövetségi Választási Bizottság bejelentette, hogy a Szövetségi elnöki választást YC1171 Január 29-én tartják meg. A szövetségi Elnök beavatására Február 26-án kerül sor.

 

A Szövetségi Választási Bizottság bejelentésére, a Szövetségi Szenátus szövetségi választások menetrendjének rendezéséről szóló kérését követően került sor. A YC111-be tartott rendkívüli elnöki választás, melyet a korábbi, Souro Foiritain Elnök bukása követett, nemkívánatos menetrendet eredményezett az elnöki és szenátusi választási ciklusokban. Ezen kívül, a Választási Bizottság új öt éves szenátusi választási rendszert vezetett be, amelyben évente választják meg a szenátorok ötödét.

A szövetségi választási reform folyamatos konfliktusforrást jelent a politikai rendszerben, mióta a YC111-es elnöki választást megelőzően elfogadták, a „Nem Szavazhat” megszállt területekre vonatkozó rendkívül ellentmondásos törvényjavaslatot. A reformcsomag, mindamellett, hogy biztosítja a Szenátus összetételének éves frissülését, tartalmaz egy ’négyszeres zárat’ a szövetségi választási jogokra. A zárnak köszönhetően egy szövetségi terület jogainak megvonásához a Szövetségi Szenátus kétharmados többsége szükséges, amelyet el kell fogadnia a Rendszer Kormányzók kétharmadának, a Szövetségi Katonai Bizottságnak és a Szövetség Elnökének.

Míg néhányan aggodalmukat fejezték ki a katonaság szerepével kapcsolatban a szövetségi választási törvényben, köztudott, hogy több magas rangú katonatiszt felháborodását fejezte ki a „Nem Szavazhat” törvényjavaslat kapcsán, és annak visszavonásáért lobbizott. A Szövetségi Választási Bizottság megerősítette, hogy az új rendszerben minden Szövetségi Körzet részt vehet a Januári választáson.

 

1 YC117 – Yulai Convention – Yulai Egyezmény – Yulai egyezmény szerinti időszámítás 117. éve (YC117 a valóságban 2015-öt jelent)

 

Forrás: http://community.eveonline.com/news/news-channels/world-news/gallente-federal-elections-commission-sets-presidential-election-date/

Hozzászólások:

Bejelentkezés