Az Interbus

Az Interbus

Az Interbus, a birodalmak által együtt szervezett és üzemeltetett vállalkozások egyike. Feladata az emberek biztonságos szállítása az űrállomások között. A társaságot harminc éve alapították, az űr-utasszállítás lehetőségének széles körben való elterjesztése céljából. Abban az időben óriási szükség volt egy ilyen kezdeményezésre, de a vállalkozás elindításához szükséges csillagászati összegeket egyetlen magánkézben levő társaság sem tudta volna könnyen előteremteni. Napjainkra már más a helyzet – számos magántársaság rendelkezik jogosítványokkal utasok űrállomások közti szállítására. Ezek legnagyobbika a gallente-k által üzemeltetett OmniBus társaság.

Mindazonáltal, a piac legrégebbi versenyzőjeként, még mindig az InterBus hasítja ki a „legnagyobb szeletet a tortából”, versenytársai nem kis bánatára. Morogni is szoktak különböző fórumokon, holmi egészségtelen állami beavatkozásról a piac rendjébe, ami aztán tönkreteszi a tisztességes versenyt… Lehet, hogy az InterBus már nem mai gyerek, de a szerepe még mindig létfontosságú: még a legkisebb, legeldugottabb űrállomást is intergálja a hatalmas rendszerébe. Mint ahogy az alapító okiratban rögzítve van:

„… az InterBus-nak minden olyan űrállomásra biztosítania kell a szolgáltatást, amelyek olyan naprendszerekben vannak, melyekből csillagkapu vezet bármely rendszerbe, amely már a szolgáltatás része, kivéve, ha a rendszer az InterBus állomástól 13 ugrásnál messzebb van…”

Ahhoz, hogy a társaság megfelelően betölthesse a feladatát, egyrészt hűségesen kell szolgálnia a létrehozó kormányokat, másrészt el kell nyernie az állomásokon lézengő tarkabarka – olykor törvényen kívüli – elemek bizalmát is. Az InterBus vezetősége ezeddig sikerrel egyensúlyozott annak a bizonyos pengének az élén, és sikerült távol maradnia bármiféle vitától, amely a birodalmak, illetve a különböző szervezetek között kirobbant. Tevékenységük eredménye az, hogyha az InterBus-t nem is fogadják mindenhol tárt karokkal, jelenlétét mégis ítélik annyira hasznosnak és semlegesnek, hogy biztonságban működni hagyják.

A társaság rendszere majdnem az egész ismert világegyetemet behálózza, egyaránt olcsó és megbízható módot teremtve az utazásra, és egy biztonsági hálót képez a bajba jutott űrutazók számára. Sok óvatlan felfedező, és balszerencsés kereskedő létezik, akik az Interbus nélkül soha sem látták volna viszont az otthonukat.

Hozzászólások:

Bejelentkezés