Pisztácia kifogyott...

Pisztácia kifogyott...

Ahogy azt már tudjátok, sajnos egy nagyszerű ember, egy játékostárs, egy barát távozott közülünk a napokban... óriási űrt hagyva maga mögött.


Nagyon nehéz szavakba önteni most bármit is, hogy kit, milyen embert is veszített el a magyar közösség.
Pongi bácsi volt a bázis, a biztos pont. CEO-k, vice-CEO -k jöhettek, mehettek, mit sem számított, Ő mindig ott volt nekünk. Nekünk és mindenkinek... bármikor fordulhattunk hozzá, bármilyen bugyuta kérdéssel, Ő válaszolt, tanácsot adott, segített nekünk. Ha valamit egymás után 10-szer kellett elmondania, 10-jére sóhajtott ugyan egyet, de elmondta, újra. Mindig ott volt TS-en, hogy elpanaszoljuk neki az RL gondjainkat, hogy nagyokat beszélgetve megpróbáljuk megváltani a világot, hogy filmes idézeteivel feldobja a kedvünket.

Az első dolog, ami nagyon sokunknak eszébe jut Pongi bácsiról, hogy mennyire önzetlen, segítőkész, őszinte ember volt. Emlékszem az első aktív HUN Corp-os karácsonyomon kaptam egy "kis csomagot" tőle. De nem csak én! Minden karácsonykor, minden aktív játékosnak küldött a corp-ban ajándékot, ráadásul nem is akármilyet. Óriási meglepetésemre T2 modulokat és más értékes, használható dolgokat kaptam. Akkor nekem ezek óriási kincsnek számítottak és nem is értettem mivel érdemeltem ki. De Ő mindenkinek önzetlenül ajándékozott, segített, amikor csak tudott.

Bárcsak össze tudnám foglalni sok évnyi EVE-s pályafutását, de sajnos csak kis részében vettem részt aktívan, úgyhogy ezt másra hagyom.

Nagyon fogsz hiányozni Pongi bácsi, ez a játék, ez a közösség nem lesz ugyanolyan nélküled! Örülök, hogy ismerhettelek, hogy a barátomnak tudhattalak. Sosem felejtelek el!Krisz Anla'Shok írta:Az EVE-ben mindennapos, hogy egy játékost kiszednek a hajójából, majd le is podolják, ez nem jelent mást, csak ISK veszteséget. Viszont a mindennapi életben sajnos egy élet elvesztése nem pótolható ilyen egyszerűen. Idén november 15-én reggel a munkahelyén feladatai teljesítése közben Pongi rosszul lett és sajnos a kiérkező segítség sem tudta már megakadályozni, hogy eltávozzon közülünk.Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy barátomnak nevezhettem. 1993. augusztusában ismertem meg Pongit az első munkahelyemen, aki hozzám hasonlóan nyári gyakorló munkásként dolgozott bátyja mellett. 1 év kor különbség volt köztünk, illetve hasonló volt az érdeklődési körünk is, így hamar összebarátkoztunk. Szeptembertől már teljes munkaidős alkalmazottként kezdtük meg szakmai karrierünket és 20 évig kollégák is maradtunk.

 
2005-ben az egyik help desk-es közös kollégánk kezdett el az EVE-vel játszani, aki addig áradozott a játékról, amíg én is belekezdtem, majd 2006 márciusában végre Pongi is kötélnek állt és megkezdte virtuális életét közöttünk. Rokonommal és Pongival pár hónap után megalapítottuk a HU-RA-t, ami eleinte csak azért létezett, hogy könnyeben tudjunk egymással kommunikálni.

 
Pongit az agentezés kötötte le, órákon keresztül ölte a piros kereszteket, viszont 1 hónap után fejből tudta az összes küldetést, mikor melyik szikla mögé kell behúzódni azért, hogy 3 perccel gyorsabban végezzünk. Már ebben az időszakban is törekedett a maximalizmusra, megvette a legdrágább hajót, faction modulokat, hogy az idő/isk arányt folyamatosan javítsa. Mindig is segítőkész volt, nem csak nekünk segített amiben tudott, akiket RL életből ismert, hanem "vadidegenek" számára is, akik egyszerűen csak a local-on vagy a HUN csatornán kértek segítséget. Abban, hogy a HU-RA baráti, ha tetszik családi corp-ból profile-t váltva átlag corp-á vált, neki is oroszlán része volt, hiszen ő ismerkedett meg Lensver-rel, majd később Shonion-nal, akikkel eleinte csak együtt agentezett, majd később beinvitálta őket a corp-ba is. Így kis családunk kibővült és ahogy haladtunk előre az időben, többen és többen jelentkeztek, majd elkövetkezett a TSC korszakunk.

 
Bár Pongi "csak" a HU-RA direktora volt, munkája felejthetetlen, az első ember mindig ő volt, aki jelentkezett a külön feladatokra és bárki segítséget kért tőle, számíthatott rá. A TSC ideje alatt ismerkedett meg a PVP-vel, amiben csiszolta tudását és bár eleinte nehezen viselte a hajó loss-okat, később már az sem zavarta, ha drága hajókból szedték ki, drága modulokkal. A TSC feloszlása után ő is csatlakozott a HUN Corp-hoz, a BoB oldalán vívott "szent háborúban" a Goon ellen, aminek minden percét élveztük. Okosan ráérzett jó üzleti döntésekre és folyamatosan kombinált, amíg ki nem találta mikor mivel érdemes üzletelni a piacon. Volt, amikor csak kereskedéssel foglalkozott, volt amikor gyártott is, mikor mi volt a jövedelmezőbb, de olyan ügyesen kombinált, hogy hamar teljesen anyagilag függetlenné vált. Nem számított tudott-e agentezni, beltezni, fúrni, megtalálta azokat a lehetőségeket, amivel tudta finanszírozni a PLEX-eket, hajókat, felszereléseket.

 
A HUN vezetése 2009. év végén úgy döntött, belevág egy nagy álmának a megvalósításába, össz magyar alliance-á alakítják a HUN Reloaded-ot, ő a HUN-nal tartott és bizakodó volt. Erről az időszakról, majd valaki más ír, aki napi szinten vele játszott, mert én nemzetközi vizekre EVE-zve, csak wormhole-kba csábítgattam el néha. Viszont ő egyre komolyabb feladatokat vállalt el a HUN-ban és jóindulatával egyre több és több ember ismerkedhetett meg.Magam részéről 2013-ban csatlakoztam vissza a HUN-ba, amikor már egyértelművé vált számomra, hogy Pongi a corp és a szövetség oszlopos tagja lett. Akár pénzügyi, akár stratégiai döntésről is volt szó, az ő véleményét kikérték. Ha az újoncoknak segítség kellett, mindig az első ember a Pongi volt, akit kerestek. Nem kis vagyont halmozott fel az évek alatt, így ha valakinek pénzre volt szüksége, tőle mindig számíthatott hitelre, amelynek feltételei mindig nagyon kedvezőek voltak, leginkább akkor adtad vissza amikor gondoltad.Sokat köszönhettek neki RL-ben is és EVE-ben is egyaránt, nehéz lenne ezeket mind kivétel nélkül felsorolni. Amikor november 15-én reggel 9:00-kor hívtak volt kollégáim a hírrel, nem akartam elhinni és bízva abban hátha valami nem igaz ebből, egyből felhívtam a bátyját jobb hírben bízva. Sajnos, amikor meghallottam a hangját, már tudtam, minden igaz. Bátyja pontosan tudta milyen fontos volt Pongi számára az EVE közösség, így azonnal kérte, szóljak a corp társainak, illetve 2 napja közölte, hogy az EVE közösség bármely tagja szívesen látott a temetésen, ha úgy gondolja meg kíván jelenni és egy szál virággal leróni a tiszteletét.


A temetés pontos időpontja:

December 6-án, 15 óra 15 perckor az Újköztemető szóróparcellájánál lesz
(1108 Budapest, Kozma u. 8-10.) 
Nyugodj békében kedves barátom.
 
 tali 01.jpg

 
Adamus Tork írta:Amikor Pongi beszélt a halálról, sose vettem komolyan. Nem hittük, hogy akinek ekkora szíve van, mindig optimista és boldog, azt így büntetné a sors.


Tévedtünk.


Utolsó beszélgetésünk, az új e-mail kódos bejelentkezésről, a többiek értesítéséről szólt, hogy senkit ne érjen meglepetésként. Ahogyan visszaolvastam, neki sikerült több embert is felhívnia.

Őszintén szólva, nagyon kevés olyan emberrel találkoztam eddig, aki ennyire emberséges, önzetlen tudott lenni.
 bud spencer.jpg

 
Kailee General írta:Pongi bácsit RAX-ba való csatlakozásomkor ismertem meg. Cégvezetőként meetingek alkalmával vagy szállításokkor beszélgettünk főleg.

Később beolvadtunk a céggel a HUN Corp-ba, ahol több időt tölthettünk el. Már a belépéskor felajánlott minden segítséget, amit tudott, pedig még csak 5 perce voltunk ott. 6 évnyi ismeretség után megismertem a legönzetlenebb és legmegbízhatóbb embert az életem során. Bármi problémám volt akár játékban, akár a való életben, elsőként jött: „Ha bármiben segíthetek, csak szólj nyugodtan”.

TS-beszélgetéseink alatt sokat mókáztunk. Szinte minden napra jutott valami filmes idézet, amit ki kellet találni, hogy miben is hangzott el. „Mi ez tartósított hegyi levegő? / Pisztácia kifogyott... van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió, kávé”.

Még mindig hallom a hangját, amikor harcoltunk EVE-ben „Már megint kilőttek, hozom a következőt” vagy „Sebaj, van másik”.

Kerti sütögetések alkalmával megannyi nevetés és poén elhangzott. Nehéz lesz elfogadni, hogy már nincs közöttünk. Hiányozni fogsz! Nyugodj Békében!
 

monument.jpg
Izlandon a Monumentnél egy EVE capsuleer gyújtott mécsest Pongi-ért
 

Wathfea írta:Egyszerűen hihetetlen. Elmondani nem tudom, hogy mennyi mindent köszönhetek neki. Mindig volt egy kedves szava és bármikor lehetett rá számítani. Nélküle nem lesz soha ugyan ez a játék és az élet se...
 
Christin Thieneret írta:Mélységes fájdalommal tölt el az elvesztése. Nem ismerek önzetlenebb, segítőkészebb, megbízhatóbb és hűségesebb embert, mint amilyen ő volt. Pótolhatatlan mind POD társként, mint barátként.


pongi 01.jpg

Mara Huelsbeck írta:Azt nem írom le miket szokott mondani mikor kiszedték a trúsanyi instalock ceptorjából vagy más számomra akkor elérhetetlennek látszó csodából, de max 1-2 perc csend után: "...najó gyerekek, ilyen ez a pvp, megyek hozok egy másikat..." :) Örülök hogy volt szerencsém megismerni és repülni vele! o7
 
Zamada Sweex írta:Megtiszteltetés volt veled játszani, igazi legenda voltál a számomra és maradsz is!

Pongi 03.jpg

dlui írta:Játékával szinte mindig mások játékát segítette, önzetlenül. Remélem assetjei megmaradnak A1-CON-on amíg az EVE szerverei működnek...
 
Sgt Pityke írta:Megannyi jókedv, jó szó és segítőkészség szorult Pongi Papába, hogy azt szinte nem is lehet szavakba önteni. Rengeteget segített és szinte mindig volt pár jó szava amellyel feldobta az ember napját. Nagyon fogsz hiányozni mindenkinek. Fly Safe.

Pongi 04.jpgEVE-ben Kaendar Vakhri szervezésében egy csöndes búcsút vettünk PongitólBárki, aki szeretne Pongi bácsiról emléket, jó történetet, pár sort megosztani, megteheti hozzászólásban vagy ha a cikket szeretné bővíteni, elküldheti nekem privát üziben vagy e-mailben.


IRL tartunk egy sörözést az emlékére, ingame pedig egy op-ot, mindkettőnek az időpontját megosztjuk, amint végleges lesz.


Fly safe Pongi, o7

MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés

Hozzászólások:

Tzuko
FREE GATES
FREE GATES COALITION
2016.11.22 23:42
Ez egy elég szőrnyű éve a magyar eve közösségnek, hogy két embert is elvesztettünk.

Ugyan már évekkel ezelőtt de akkor TSCben és RAXban is repültem együtt pongival és nagyon rendes embernek ismertem meg. Szőrnyű dolog ez és őszinte részvétem a családjának, barátainak.

Nyugodj békében.
James
Szent Korona Klub
2016.12.13 20:30
Őszinte részvétem a családjának.
HUNMajorCifka
Anonymus
2018.05.27 16:12
Pongi, Shoni után vazze te is elfelejteted upgradelni azt a kibaszott clone-t az állomáson ? Akárhányszor feljövök 1-2 év után mindeig azt látom meghal valaki a régiek közül és egyre vénebbnek érzem magam és egyre szomorubbnak. Ki a fasszal fogunk admázni a TSC-s és más időkről az Örögek Otthonában amikor az EVE Online-ra azt fogják hinni valami pornó csatorna? Remélem az örök Eve-s vadászmezőkön majd újra együtt repülünk. Addig is Fly Safe , üdvözlöm Shonit és .... A Gömbök vigyázzák az utad ... 42. HunMajorCifka2 o7
Bejelentkezés