Évértékelő 2013

Évértékelő 2013

Mi is írtunk egy kis összefoglalót arról, hogy mi történt velünk 2013-ban és mik a további terveink :)

Színfalak mögött

Az évek során sok minden történt az oldalon, sokan megfordultak rajta (havonta kb. 2 ezer egyedi látogató, aminek az egy hatoda általában új). Volt viszont egy dolog, ami a nézettségi statisztikák alapján már-már kiszúrhatta volna a szemünket: sokan ezen az oldalon keresztül találnak rá a játékra, - Google első oldal találatai közt, a látogatások közel egyharmadát az „eve online” keresésekkel kapjuk - tehát nem mindegy, hogy mit mutatunk.

Új oldal

Visszajelzések és tanácsok alapján elkezdtük újragondolni az oldal kevésbé vita-fórum centrikus profilját, majd 2013. november 17-én lecseréltük az oldalt.

Bár tény, hogy idő előtt - felhasználói felület nélkül - lett publikálva, de megvoltak az indokaink:

 1. Többen kapjanak kedvet kipróbálni a játékot, mint ahányan abbahagyják, úgy éreztük, hogy „ez így szükségszerű, Neo”. Ez az elsődleges feladata, amit még így is ellát.

 2. Hagyunk időt megemészteni a korábbi felhasználóknak a változásokat :D

Cikkek

Átmásoltuk az archívumokból a 2004-2013 közt beküldött írásokat is, de ahhoz, hogy naprakészek legyünk, szükségünk van arra, hogy valaki leírja, hogy éppen mi történik a játékban, míg mi az oldallal foglalkozunk.

Szerencsére többen is éltek a lehetőséggel és küldtek be saját alkotást vagy fordítást. Nekik szeretnénk ezt megköszönni, egy kis ReadBoard-al. :D

Legolvasottabb cikkek az oldalcsere óta:

 1. Kathryn Darly: Új játékosokat felkészítő előadás: Felfedezés (436)

 2. Christin Thieneret: A CCP új exploit-nak minősülő magatartást jelentett be! (367)

 3. Drezdor: Ordo Alba (346)

 4. Leslie P. Knox interjú (323)

 5. Gabe: Legvéresebb csata a wormhole (féregjárat) történelem során (322)

 6. HungaroCon 2013 Beszámoló (311)

 7. Sariyah: Mit keres egy carebear nullsecben? (290)

 8. Gabe: Ez a hét Nullsec-ben (nov. 25-27.) (268)

 9. Christin Thieneret: Kalózok és a titkos kutatások (237)

 10. Khaleb Kh'l: Én és az EVE Online (234)

Közösségi oldalak

A Facebook oldalunkat – a 380 fölötti rajongói számmal – nagy becsben tartjuk, mert segít eljuttatni New Eden híreit a jelenlegi és új POD-társainknak.

Legnépszerűbb bejegyzések (látták/rákattintottak):

 1. Most már ez is exploit (515/164)

 2. Összefoglaló az elmúlt 3-4 napban Nullsec-ben történtekről. (605/130)

 3. Dobozoltunk-megújultunk ;) (785/127)

 4. HungaroCon 2013 programajánló: EVE Online bemutató (497/127)

 5. Egy Amarr lovag :D (574/119)

Buddy program

Júniusban indult magánkezdeményezés, amit 47-en találtak eddig meg, 41 alkalommal kaptunk "jutalmat" a CCP-től az előfizetésekre, amiből 20 PLEX-et és több mint 10 milliárd ISK-t adtunk tovább segítve az "újoncok" játékát.

Fórum

Egy olyan egyedi fórum motor fejlesztésébe kezdtünk bele, amely magában foglal 9 évnyi fórumozási tapasztalatot, védi az új látogatókat és megkönnyíti a moderátorok munkáját, de több teret enged a „szólásszabadságnak”. A hozzátartozó üzenet, profil és a cikk beküldő-visszajelző modulok még fejlesztés alatt vannak.

Türelem fórumot terem. :)


Ezek lennének az eve-online.hu legfontosabb állomásai 2013-ból, köszönjük az olvasást, reméljük 2014-ben is velünk tartotok. Mi mindent megteszünk, hogy minél több izgalmas EVE-s cikkeket, történeteket továbbítsunk nektek! :)

Köszönjük a mostani fordítóink, íróink (Christin Thieneret, Gabe, DeviantAnt, Ergil, Ivan Tukachev) munkáját, partnereink (Laci (ISK szerző), SFportal, Leslie P. Knox) közreműködését.


Ha szeretnél Te is segíteni a POD-társaidnak, tájékoztatni őket valami hírről, amiről mi nem tudunk ebben a hatalmas univerzumban, vagy bármilyen javaslatod volna, szívesen várjuk az eveonline.hu@gmail.com címre.