Interjúsorozat #8: The All-Seeing Eye

Interjúsorozat #8: The All-Seeing EyeKiket tisztelhetünk személyetekben? Kérlek, meséljetek magatokról valamit.

Tzuko: Földmérő vagyok, 3 és fél éve játszom a játékot, a Goodfellas csapatkapitánya voltam az előző Alliance Tournamenten, Tase direktor / FC vagyok.

YChin: B. Levente vagyok, 26 éves, folyamatszervező-mérnökként dolgozok egy multinacionális cégnél, Nyíregyházán. A játékot 3 éve kezdtem el játszani, egy kedves barátom unszolására még az egyetem alatt. 2 hónapja ért az a megtiszteltetés, hogy a TASE vezetése engem bízott meg a CEO feladatok ellátásával.

Bubba: Egyszer volt hol nem volt … :)
23 éves vagyok jelenleg munkanélküli. Körülbelül 3 éve kezdtem a játékot.


Mikor jött létre a TASE? Ez egy mozaikszó. Van valami mélyebb jelentése a cég nevének?

YChin: A TASE létrejöttekor én még nem voltam tagja a csapatnak, röviddel az alapítás után léptem be, miután a cég a TSC tagja lett. Arról, hogy miért a The All-Seeing Eye szimbólum lett a cég neve és jelképe, nem tudok túl sokat mondani. A csengése mindig is tetszett, és eddig szinte minden szövetségben azzal a ferdítéssel üdvözöltek minket, hogy „don’t TASE me bro”, nekem eddig ennyi elég is volt :)

Bubba: A kezdet kezdetén a Megadodo Imperial Academy tagjai voltak azok, akik később a TASE-t alapították. Ez akkoriban a Megadodo kiképző corpja volt. Páran úgy gondolták, hogy abból a pénzből, amit a Dodo-nak fizetnek egy saját céget is létrehozhatnának. Aztán 2006. 07. 04-én megalakult a The All-Seeing Eye (A mindent látó szem) azaz a TASE. A cég nevének nincs, különösebb jelentése csak egy jó hangzású név.

Tzuko: A TASE olyan 3 éves corp lehet, én nem voltam ott a legelején, a jelentése pedig a benne lévőknek nyilvánvaló, barátság, pvp, vérszívás :)


Mióta vagytok a tagjai és miért lettetek azok?

Bubba: 2006. május óta vagyok tagja a TASE-nak. Engem Szikra (az eredeti tulajdonosa) szervezett be. Azt hiszem két hónapos volt a karim akkor. 0.5-ben ombert fúrtam egy bc-vel aztán ott hagytam a gépet hagy furkáljon. Mire visszajöttem a NPC fregattok akkor kezdték el karcolgatni a hullomat. Kiugrottam állomásra, aztán írtam hun csatira, hogy mi eset meg velem. Pár perccel később Szikra megconvozott hogy nem lenne-e kedvem csatlakozni. Beszélgettünk egy keveset utána átküldőtt egy ismertetőt a cégről. Megtetszett a cég és úgy döntöttem csatlakozom. Pár órával később beléptem a TASE-ba. Azóta itt rontom a levegőt.

YChin: Két éve vagyok a TASE tagja. Az első hat hónapom alatt elég sok időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam azt a játékstílust és környezetet, amiben a legjobban érzem magam, próbáltam minden egyes aspektusában kipróbálni a játékot. A TASE-ban tapasztaltam meg először azt, amit kerestem, bevállalós tagok, sok nevetés, pvp-orientáltság, komoly célok. Persze akkor még nem gondoltam, hogy a TASE egyszer a játék egyik legnagyobb magyar cége lesz :)

Tzuko: A TSC-s időkben léptem be, amikor a Bushido elhagyta azt. Én maradtam és akkor léptem be a cégbe, ez olyan 2 éve volt. Az ok akkor még a TSC-ben maradás volt, aztán kiléptem elmentem a BOB-ba, de félévre rá visszaléptem az újraalakuláskor. Akkor már a TASE és tagjai miatt, no meg a célokért, amiket magunk elé tűztünk.


Gondolom megbeszéltétek a dolgot, mielőtt beléptetek volna az Atlas Alliance-hez. Ki miért szeretett volna csatlakozni?

YChin: Ahogy azt az átlépésünkkor az eve.hu elektronikus hasábjain is kifejtettem, az EXE nem volt nekünk való. Egyrészt nagyon nehézzé tették nekünk a beilleszkedést az akkori gondok, azóta sem szívesen emlékszünk vissza arra az időszakra. Másrészt pedig a G00DFELLAS, amiben az EXE-t megelőzően voltunk, egy nagyon aktív társaság volt, rengeteg akcióval, és jó összetételű bázis-csapattal, ott egyedül a megfelelő szervezést hiányoltuk. Az EXE-ben ehhez képest sajnos nagyot csalódtunk. Bár velünk jóindulatúak voltak, de a szövetségben tapasztalt passzivitás, fásult vezetés, határozatlanság és céltalanság eléggé a kedvünket szegte. Egyre nagyobb lett a cégben a zúgolódás és nyilvánvalóvá vált, hogy ha maradunk, azzal a TASE létezését tesszük kockára.
Három jelöltünk volt akkor, akiknél el tudtuk volna képzelni a jövőnket, és akiktől többet vártunk, mint amit az EXE adott. A fórumunkon mindhárom jelöltet kitárgyaltuk, és ez alapján végül a cég szűkebben vett vezetése úgy döntött, hogy legelőször az Atlas felé puhatolózunk. Szerencsére ők azonnal csatlakozási lehetőséget ajánlottak, amit gondolkodás nélkül elfogadtunk, és ezt a döntést azóta sem bántuk meg. Egy szomorú történet ért számunkra mégis jó véget az ATLAS-szal :)

Tzuko: A vicces, hogy nem beszéltük meg, csak az EXE nem olyan volt amilyen, ezért Gyapot megkért egyik este, hogy „Jó lenne már beszélni az Atlas-szal„ úgyhogy beszéltünk velük, és csont nélkül felvettek minket :) 1 éjszaka alatt, alapvetően mindenki örült, és még messzire sem kellet költözni :)

Bubba: Hát nem igazán. Egyik este közölték, hogy tessék csomagolni, megyünk az Atlasba. Mondjuk érthető volt a döntés, mert az EXE nem azt hozta, amire mi számítottunk. Tudtuk, hogy az EXE nem nagy szám, de sikerült jóval az elképzeléseink alatt teljesítenie. Leszámítva LFT-t velük már a G00DS-ban is volt szerencsénk repülni. Rájuk ott sem volt panasz nagyon profi összetartó társaság. Amit a többi EXE cégről nem lehet elmondani.


Mik a céljaitok a játékon belül (cégtől függetlenül) a közeljövőben?

Tzuko: Elég nehéz nekem már cégtől függetlenül gondolkoznom. :) De ha csak simán célokat nézünk, akkor mondjuk az, hogy minél erősebbek, nagyobb létszámúak legyünk, fejlesszük a corpos BS, Capital programot, ami már most is elég jó szerintem, de azért mindig van mit fejleszteni. Minél több pvp-st kitenyészteni TASE-ban. Ez utóbbit értsd úgy, hogy nem egy kezdő és kerbir karakter csatlakozott hozzánk a közelmúltban.

Bubba: Azt leszámítva, hogy piszkosul szeretnék venni egy t3 hajót nincsenek egyéni céljaim a játékban. Ami célom van még a játékban, ahhoz csapattársakra van szükség. Ami nem is csoda mivel ez nem egy single player játék.

YChin: Nincsenek a cégtől független céljaim. :) Nagyon összenőtt már a TASE magja, és amit szeretnék, hogy minél több tagja legyen ennek a magnak, minél többen érezzék jól magukat nálunk. Korábban voltak olyan határozott céljaim, mint állomást birtokolni a TASE-val, titánt lelőni a csapattal, dobogós helyezést elérni az Alliance Tournamenten, komoly capital flottát működtetni … Mára mindezeket valóra váltottuk.
Számomra nem maradt más, mint folytatni, amit elkezdtünk, továbbá a cégnek minél több elégedett és aktív tagot, és további elismerést szerezni. Nagyon örülnék, ha mindazt a tudást és tapasztalatot, amit a cégünk veterán tagjai birtokolnak, minél több játékos generációnak tudnánk átadni a jövőben, hogy nekik is azt jelenthesse a TASE, mint amit nekünk hosszú ideje már.


Mi tudtok mesélni a TASE és a Megadodo egyesüléséről, mik a közös céljaitok?

Bubba: Mikor a cégvezetés előállt az ötlettel mindenki rábólintót, mert hogy jó srácok. Ha harcról van szó, akkor se tűnnek el meg mennek vissza Empire-be agentezni. Industrial dolgokat nagyon vágják, ami nagy segítség főleg Gyapinak :). Persze ez azzal jár, hogy ránk is több industrial feladat hárul. Amit nem bánunk, mert megéri: olcsó bs, capital pilótáknak céges capital stb. Közös célokból nincs hiány: capital gyártás, pvp, t2 invent/gyártás, meg persze hogy jól érezzük magukat.

YChin: A Dodóval a TSC felbomlása után sem szakítottuk meg a kapcsolatot, de igazán aktív együttműködés a két cég között a Deklein-i időszakban indult meg. Ott egy nagyon jó felosztása alakult ki a feladatoknak, rengeteg industrial munkát vállaltak át, de a pvp megmozdulásoknál is jöttek velünk. 2-3 hónap telt el így, és mindkét fél úgy érezte, hogy ezt nem szabad megszakítani, folytatni kell. Ezért vetődött fel az egyesülés ötlete, mint olyan megoldás, amiből mindkét fél profitál. A TASE nagyon sokat gazdagodott velük, ma már el sem tudnám képzelni a működésünket nélkülük.

Tzuko: A Megadodo nem igazán tudta, hogy mit tud kezdeni a továbbiakban, így kerestek valami 0.0-as céget ahova mehetnek, mivel kevesen voltak a mérlegelés volt az egyetlen választásuk, de több próbálkozás után végül is a TASE mellet döntöttek. A közös célok egyértelműek: supercapital gyártás, t2, t3. A több ember könnyebb munka címén.
Kieg.: Természetesen örülünk, hogy csatlakoztak hozzánk és a közös célok még több színt visznek corpunk életébe.


Ha csak egy dolgot mondhatnátok, akkor mit tanácsolnátok az új, kezdő pilótáknak?

Tzuko: Csatlakozzatok! o/

YChin: Azt, hogy próbáljanak ki mindent, amit ebben a játékban lehet. ;)

Bubba: „42”


Köszönöm Fiúk, hogy elfogadtátok a meghívást! További jó játékot, és sok sikert a Többieknek is!