#Közösség
#Könyvajánló
Ha már könyvek.

Hannu Rajaniemi - Kvantumtolvaj

"Jean le Flambeur kifinomult úriember és fondorlatos mestertolvaj, aki gondolatokat, ékszereket és titkokat lovasít meg a jövőbeli Naprendszer egzotikusan különc társadalmaiban. Élő legenda, aki egyszer mégis rajtaveszt, és utána hosszú időn át egy virtuális börtönben kénytelen saját másolataival halálos párbajokat vívni. Egészen addig, amíg egy titokzatos lány és még rejtélyesebb megbízója ki nem szabadítja… azonban a jótettnek is ára van, és ezzel kezdetét veszi Jean le Flambeur eddig legnagyobbnak ígérkező kalandja. Irány a Mars, ahol egy vándorló városban egyszerre kell felkutatnia régi önmagát és kicseleznie egy zseniális, ifjú mesterdetektívet, a tét pedig sokkal nagyobb, mint elsőre azt bárki gondolná."

Teljesen más megközelítést használ a Sci-Fi-hez az író, (aki amúgy egy Finn matematikus, akinek ez az első könyve) de szerintem zseniális. Mindenkinek bátran ajánlom!

Folytatása a Fraktálherceg c. könyv, ennek még nem volt időm nekiesni, pedig állítólag ez is remek.

Dragon György - Űrcsilliárdos

"Valahol a világegyetemben egy ambiciózus, pályakezdő holovíziós riporter arról álmodozik, hogy egyszer ő is ismert és gazdag lesz és ettől könnyű és szép lesz az élete. Egy véletlen folytán elérkezik a nagy lehetőség, amely valóra váltani látszik a legmerészebb álmait is. Ez azonban rengeteg hihetetlennek tűnő kalanddal jár együtt. Mindez a meglehetősen távoli jövőben történik, amikor az űrutazás, a hiperűrugrás, a féregjáratok használata természetes dolgok, az emberiség felfedezte a Tejútrendszert, megismert rengeteg hozzá nagyon vagy nagyon nem hasonlító fajt, bolygót és csodát, rengeteg barátságot kötött és megvívott sok-sok csatát az ellenségeivel.

Maga a történet igaz, szereplői és történései valóságosak, a regény eredetije a távoli jövő bármely nyilvános könyvtárában elolvasható. A sors furcsa fintora miatt azonban mindez még nem történt meg, legalábbis azok számára, akik ezt most olvassák. Valahol a távoli jövőben játszódó események valóban olyanok, mint az Élet maga: néhol ráérősebben, máskor sebesebben zajlanak a hihető és kevésbé hihető kalandok, ahogy ez valójában meg is történt (azaz történni fog). Űrhajók szállnak, fegyverek dörögnek, rejtélyek szövődnek, szerelmek virágoznak, bolygók és naprendszerek sorsa dől el, azaz zajlik a hétköznapi élet a távoli jövőben is. Mikor és hol? Jó sokára, egy igazán közeli galaxisban, a tejútrendszerben."

Dragon György, zeneszerző, újságíró első könyve. Nem egyszer fetrengve röhögtem rajta. Az eleje picit talán lassú, de utána, mint a hullámvasút, már csak a végén bírod abbahagyni.

Két teljesen különböző regény ez, de mindkettő sci-fi. Az első új megközelítést vesz a műfajon, a második meg egy szerelemgyerek.
Jó szórakozást hozzájuk, hátha valaki elkezdi valamelyiket!
#Közösség
#Könyvajánló
Több forrásból is azt hallom, és sajnos a személyes tapasztalataim is azt mutatják egyre kevesebben olvasnak könyveket. Személy szerint nem tudom mi ennek az oka, talán a rohanó életünk, vagy az esetenként borsos könyv árak, esetleg a lustaságunk az oka.

Én szeretek könyvet olvasni, első sorban Sci-Fi-t, de nem kizárólagosan. Tapasztalataim alapján az olvasás még szórakoztatóbb is mint például a film nézés, különösen igaz ez ha az ember már olvasta a film alapjául szolgáló könyvet. A filmekbe nem fér bele minden, ami az alapjául szolgáló könyvben szerepel (azt hiszem ezzel nem mondtam sok újdonságot), így nem egyszer hatalmas csalódás ért a moziban.

Az alábbi kis képbe a neten böngészve futottam bele, szerintem magáért beszél.A Topik célja az lenne, ami a címében is szerepel, hogy egymásnak ajánljunk könyveket. Most fejeztem be egy négy részes könyv sorozat olvasását, (legalábbis négyet találtam meg magyarul), amik nekem nagyon tetszettek. Természetesen, hogy kinek mi tetszik elég szubjektív, de remélem, hogy tudunk majd egymásnak olyan könyveket ajánlani, amik elnyerik mások tetszését is.

Kezdem hát a sort az imént említett könyv sorozattal:

John Scalzi - Vének háborúja

Az emberiség kijutva a világűrbe szembe találta magát több száz idegen fajjal, akik közül nem egy egyszerűen eleségnek nézte. Ádáz küzdelem folyik a GYarmati Szövetés és az idegenek között. A GYSZ idegenektől szerzett technológiai fölényét kihasználva, elszigetelve tartja a Földet, azonban továbbra is onnan toborozza katonáit és gyarmatosait. A szegény országokból a fiatal telepeseket, a gazdag országokból a 75. életévüket betöltők közül pedig a katonáikat. Főhősünk John Perry is a 75. születésnapján vonul be a GYarmati Véderőbe, az öregség és a halál elöl menekülve. Mindenki tudja hogy nem lehet 75 évesekkel háborúzni, így a GYV-nek birtokában kell lennie a megfiatalítás módszerének. Brutális csatákon keresztül követhetjük nyomon John második életét, míg bele nem fut valakibe akit előző életében már egyszer eltemetett.

John Scalzi - Szellemhadtest

A GYV különleges alakulatának az a feladat jutott, hogy számolják föl a GYSZ ellen munkálkodó három idegen faj szövetségét, valamint kerítsék kézre az idegeneknek segédkező árulót. Jane Sagan hírszerző tiszt a cél elérése érdekében együtt dolgozik egy idegen hadifogollyal és az áruló klónjával, akibe sikertelenül próbálták betölteni, az áruló tudatának másolatát. Az áruló klónja saját személyiséget fejlesztve a különleges alakulatban szolgál, míg egy napon el kezdenek a felszínre szivárogni az áruló tudatából származó emlékek és érzések.

John Scalzi - Az utolsó gyarmat

John Perry és Jane Sagan, miután letöltötték szolgálatukat összeházasodnak és letelepedve az egyik gyarmaton együtt nevelik fogadott lányukat, Zoét. A GYSZ felkérésére elhagyják otthonukat, hogy egy új kolónia vezetői legyenek, ekkor még nem sejtik, hogy a GYSZ nem mondott el mindent. Mire megtudják az igazságot, miszerint a GYSZ kihasználta őket és, egy négyszáz fajt tömörítő idegen szövetség haragjával kell szembenézniük, már nem tudnak visszafordulni. Eljátsszák hát a GYSZ által rájuk szabott szerepet, kihasználva minden lehetőséget, ami a túlélésüket biztosíthatja.

John Scalzi - Zoé története

Az utolsó gyarmat történetét élhetjük újra egy tini lány szemszögéből. Azonban ez a tini lány nem akárki, ő az emberiség legnagyobb árulójának lánya. Apja árulásának köszönhetően az obinok, egy idegen faj, olyasmire tettek szert, amire másképpen nem lettek volna képesek. Így az áruló az obinok közt szinte isteni tiszteletnek örvendett, mit halála után a lányára is kiterjesztettek. Ezért lehetséges az, hogy Zoé tárgyát képezi a GYSZ és az obinok közti békeszerződésnek, valamint mindenhova elkíséri két obin testőr, nem egyszer frászt hozva a többi emberre. Zoé idővel megtanulja a maga és szerettei javára fordítani az obinok tiszteletét, azonban arra is rájön, hogy a velük kapcsolatos döntéseinek súlyos következményei is lehetnek.

Remélem kedvet kapott valaki az elolvasásukra.