A keddi patch két fontosabb változtatása (ELHALASZTVA)

A keddi patch két fontosabb változtatása (ELHALASZTVA)

FRISS: a patch-en technikai nehézségek miatt CCP határozatlan időre elhalasztotta

Szupercap vadászok és hulltankerek (és igazából mindenki más is) figyelem!

A CCP által a most harmadik hó nyolcadikán érkező patch-ben a számos változtás és újdonság mellett két olyan is bekerült, ami mindannyiunk életére kihatással lesz. Ezekkel kezdeném:

1. Megszűnik a Watch List

Mielőtt a logi pilóták és FC-k kapnának fejfájás-csillapító után, mindenkit megnyugtatunk: most arról a watch list-re gondolunk, amelyik a People and Places menüpontban található és azt volt hivatott mutatni, hogy az adott kontaktunk épp online-e. 
Azonban a funkció nem vész el teljes egészében, csupán átalakul. Innentől kezdve a másik fél beleegyezése is szükséges lesz az állapotának megjelenítéséhez. 

Mint tudjuk ez elsősorban a supercapital hajókat repülő kollégáknak jelenthet nagy felüdülést és a rájuk vadászóknak komoly bosszúságot. Ugyanis elsősorban a legnagyobb hajókra vadászók használták igazán komolyan ezt a funkciót. Amennyiben ugyanis egy ilyen dokkolásra képtelen hajó utazás közben, oltalmazó POS pajzsok nélkül kilépett a játékból, úgy belépés esetén a hajó warp-ban töltött ideje volt elég hosszú ahhoz, hogy a rá váró vadászok is beléptessenek egy megfelelően lelogolt scannelős karaktert és még használják is, vagy éppen csak hajót váltsanak és átugorjanak a szomszédból. Ez innentől kezdve közel sem lesz ilyen egyszerű biznisz. 

A változás további haszonélvezői lehetnek a szövetségek diplomatái és kapcsolattartói is, akik ezentúl nem fognak egy halom convo felkérést kapni az arcukba fél perccel azután, hogy beléptek a játékba. 

Mindemellett high-sec-ben is macerásabbá válik a két cég közötti háborúk résztvevőinek követése. 

2. Megváltozik a Damage Control modul működése

Innentől kezdve a Damage Control egy passzív modullá változik. Azaz nem szükséges és nem is lehetséges ki/be kapcsolása. Ami eddig sem volt komoly macera, viszont innentől a modul fix 33% rezisztenciát ad minden sebzéstípus ellen a hajó struktúrájára. 

Ez jelentős gyengítés a korábbi funkcióhoz képest, ugyanis korábban a modult, bár kézzel kellett kapcsolni, de szinte 0 capacitor fogyasztással biztosított a hajó számára hasonló értékű fix rezisztenciát, vagy azok növelését pajzsra, páncélzatra együttesen és struktúrára is fix ellenállást adott, csak sokkal kedvezőbb értékben. Megjelennek továbbá a faction és officer modolt "táskák" is.

Ez, ha nem változik jelentősen lecsökkenti a hull-tankos, elsősorban gallente űrhajók harcértékét. Emellett a többi nép hajóin is elég kérdőjeles szerepet fog betölteni ezáltal, ugyanis nincs olyan sok hajó, ahol megérné a low slotot egy elenyésző ellenállást biztosító modul, ami másodpercekkel a hajó pusztulása előtt jön csak játékba. 

3. Új Drifter eredetű boosterek

Öt új booster is bekerül a játékba, amelyek különlegessége, hogy a pilóták az elfogyasztás után úgy részesülnek +8% adott bónuszban, hogy nem kell cserébe semmilyen mellékhatást elszenvedniük. 

Cserébe ezeknek a harci drogoknak a beszerzése igen komplikált. A Drifterek lakta különleges Drifter Hive wormhole-okból kell megszerezni a hozzájuk szükséges komponenseket. 

Ezek a boosterek a következőek:

 • Antipharmakon Aeolis
  Booster slot 1
  Capacitor Modifier: 8%
  Booster Duration: 30 minutes
   
 • Antipharmakon Iokira
  Booster slot 2
  Tracking Speed Bonus: 8%
  Booster Duration: 30 minutes
   
 • Antipharmakon Kosybo
  Booster slot 1
  Armor Repair Bonus: 8%
  Booster Duration: 30 minutes
   
 • Antipharmakon Thureo
  Booster slot 1
  Shield Boost Bonus: 8%
  Booster Duration: 30 minutes
   
 • Antipharmakon Toxot
  Booster slot 3
  Flight Time Bonus: 8%
  Booster Duration: 30 minutes

4. Stasis grappler

A negyedik jelentősebb változtatás egy új modul elsősorban csatahajók és capital hajók számára. Leginkább web-hez hasonlít a funkciójában, azonban a készítők korábban erősen kihangsúlyozták, hogy nem web-ről van szó. (nem kapja meg egyes hajók web bónuszait.)

Az új modul különlegessége, hogy a hagyományos stasis webifier-ektől eltérően nem fix hatósugárral dolgozik, hanem optimal range és accuracy falloff értékekkel rendelkezik. Magyarán szólva korlátlan hatótávval rendelkezik, viszont minél távolabb van a célpont, annál gyengébb a hatás. 

A modul optimális használati távolsága elenyésző, valahol 1000 méteren belül található. Ezen a távon rendkívül potens 80-87%-os sebességcsökkentést biztosítanak a célponton. Ez a hatékonyság a távolsággal jelentősen csökken, azonban lehetővé teszi, hogy a hajó még jóval a web-ek hatósugarán kívül is lassítson. (például egy warp disruptor hatótáv szélén mwd-vel orbitáló fregatton).

A modulból kalóz officer-ek által módosított típusok jelenleg nem állnak rendelkezésre.

5. Project Discovery (erről a feature-ről egy későbbi írásunkban ejtünk részletesen szót)

6. Emellett megtörténik az elektronikus hadviselés különféle moduljainak átalakítása (Tiericide)

Üdvözlettel,

Ivan

Hozzászólások:

Bejelentkezés