Két faktoros azonosítás... Végre!

Két faktoros azonosítás... Végre!

Kedves pod-társak!

 

Évek óta szeretnék már a játékosok elérni azt, hogy az EVE accountjaink biztonságban legyenek, illetéktelen felhasználóknak a lehető legkisebb esélye legyen arra, hogy a karaktereinkhez, assets-einkhez hozzáférjenek. CCP Ghostrider a 2015-04-24-i dev blog-ban számolt be arról, hogy a CCP végre lépett ezen a téren és az április 28-i patch alkalmával telepítésre is került egy új komponens. Általam a SWTOR-ban is ismert módszert alkalmazzák, vagyis vagy email címre, vagy telefonos autentikáló program segítségével egy plusz kódot kapunk, ami szükséges ahhoz, hogy a játék beengedjen minket. 

Én egy account-tal már tesztelem, azt javaslom, aki szeretné használni, először tesztelgesse, mielőtt minden accountját levédi ezzel a lehetőséggel. Anno az SWTOR-ban is döcögősen indult be ez a lehetőség, de megéri kísérletezni vele, hiszen nyugodtabban fogunk tudni aludni.

 

Ha rászánod magad és élsz a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tenned:

1., Lépj be az account management oldalon, menj az Account -> "Edit Account Information" oldalra és győződj meg arról, hogy érvényes és visszaellenőrzött email cím van az accountodhoz rendelve.

2., Menj az Account -> "Two Factor Authentication Settings" részre és kövesd az instrukciókat.

2FA_Disabled.png

3., Amikor aktiválod a módot, az email címedre kapni fogsz egy kódot, amit ha bemásolsz a megfelelő mezőbe, aktiválódni fog az üzemmód. Ezzel a lépéssel emailre érkező kóddal lesz beállítva ez a funkció a részedre.

(4.,) Ha azt szeretnéd, hogy telefonos app-on keresztül kapd a kódot, akkor ott a link, töltsd le az app-ot és kövesd az utasításokat. Ez utóbbit én magam még nem próbáltam.

Enabling_2FA.png

Természetesen a funkciót bármikor ki tudod kapcsolni, úgy ahogyan bekapcsoltad, ha valamiért nem szeretnéd tovább használni.

Amit még érdemes tudni róla: mivel ez egy hivatalosan támogatott megoldás, természetesen a launcher is bekéri a kódot, bármi probléma lenne a funkcióval, a CCP javítani fogja. Abban az esetben, ha megváltoztatod az email címedet, nem kell aggódj, a két faktoros azonosítási mód automatikusan kikapcsol, vagyis ha szeretnéd tovább használni újra be kell, hogy állítsd.

Mindenkinek kellemes és biztonságosabb játékot.

Krisz

 

Forrás: http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/two-factor-authentication/

Hozzászólások:

Bejelentkezés