EVE Vegas: 2014

EVE Vegas: 2014

Az EVE Vegas előadásán (2014. október 18-19.) CCP Seagull és CCP Fozzie beszámolt arról, hogy milyen irányban is mennének a játékkal. Ha valaki szeretné végig nézni: twitch link, én addig beleugrok a közepébe.

 

Phoebe++

A Phoebe hozni fog egy új T2 fegyver osztályt, ami többet sebez, de cserébe nullázza a hajó sebzéseknek való ellenállási képességét (nulla resit-ek). Mivel úgy tervezik, hogy ezek a fegyverek annyiba kerüljenek, mint a faction modulok, így az öngyilkos merényletekhez (high-sec gank) nem lesz valami kifizetődő a használatuk (de hajrá).
Továbbá, hogy csökkentsék a kémek erejét, a cégek vezetői ezentúl egy "kirúgási listára" tudják rakni a tagokat, akiket a rendszer a következő leálláskor eltávolít a cégből.

 

Rhea

Aztán jön a december és a Rhea, amiben lecserélik a Blackbird, Falcon és Rook modelleket és behoznak egy olyan hajót, amivel hajókat lehet szállítani.

(tervezés alatt)

De hát eddig is tudtunk hajókat szállítani más hajókkal! Miért lesz ez a hajó különleges?

Ebbe a "Tug" fedőnévre hallgató, Freighter méretű monstrumba több felfittelt csatahajót is bele lehet rakni, ami inkább az Incursion-ra járó csoportoknak lesz hasznos,... állítólag.

 

Taktikai Tech 3 Destroyer-ek

A T3 Cruiser-ekkel szemben nem lesznek Subsystem-ek, se skillpont vesztés, ha kilőnek benne, de cserébe három repülés közben változtatható módjuk lesz:

  • Védekezés: Jobb védekezés (resist) és alacsonyabb lenyomat (signature).

  • Sebesség: Megnövelt tolóerő (velocity) és mozgékonyság (agility).

  • Orvlövész: A fegyverek távolabb tudnak lőni (optimal) és a hajó is jobban mér be más hajókat (lock range, sensor strength).

A játékba kerülésük sorrendjét egy kutatási verseny eredménye adja: Amarr (Rhea), Minmatar, Caldari, Gallente.

Eddigi képek a tervekről (Amarr, majd Caldari):

 

2015

Jövőre továbbra is folytatják a tíz kicsi kiegészítővel, amivel egyrészt sűrűbben tudnak változtatni a dolgokon, másrészt jobban nyomon tudják követni ezeknek a változtatásoknak a hatását és korrigálni, ha szükséges.

Az előadáson három fázisra osztották a 0.0-ás újjáépítési ütemtervet, aminek az első fázisa a Phoebe, a második fázis pedig a 2015-ös kiegészítők, míg a végső 2015 után jön.

Az első fázis máris megrengette az embereket azzal, hogy a CCP vissza fogja a távolsági utazásokat. Az elkövetkező évben hozzá fognak nyúlni újra a Sovereignity rendszerhez - azaz, hogy hogyan tudjuk megtartani a területeinket és azon milyen infrastruktúrát hogyan tudunk majd használni. Míg végül oda érünk, hogy majd mi magunk is tudunk ugrókapukat építeni.

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés