A CCP új exploit-nak minősülő magatartást jelentett be!

A CCP új exploit-nak minősülő magatartást jelentett be!Elsőnek úgy érzem tisztáznunk, kell néhány fogalmat:

Exploit: Játék mechanikai hiba szándékos kihasználása saját előnyünkre, más játékosok kárára.


A szóban forgó játékmechanika működése:

Mikor egy pilóta kilogol a játékból, miközben az űrben tartózkodott, a hajója automatikusan végrehajt egy vész warpolást. Ez ugyan úgy történik, mint a normál warp, tehát szükség van alignra hogy a hajó elérje a warpoláshoz szükséges sebességet, azután megtörténik a warp, melynek szokásos távolsága kb 1 millió km. A warp után a hajó ezen az ismeretlen ponton marad, még kb. 5 percig utána eltűnik. Ha az így kilogolt pilóta belogol a játékba, akkor a hajója ezen az ismeretlen ponton jelenik meg, ahol ismét egy automatikus vész warpolásba kezd, hogy visszatérjen arra az eredeti pozícióra, ahol a kilogolást követő vész warpolás előtt volt.
Fontos megemlíteni, hogy a belogolást követő vész warpolás közben (beleértve az alignolást is) nincs lehetőség modul aktiválására, a vész warp megszakítására, vagy bármilyen más módon megvédeni a hajót. Ilyenkor nem hatnak a hajóra a warp zavaró eszközök sem, mint a pont vagy a bubi.
Ezen túl exploitnak minősül, ha a belogoláskor megjelenő hajót elkezdjük bumpolni, megakadályozva így a belogolás utáni automatikus vész warpoláshoz szükséges  alignolását. Az ekkor történő bumpolás teljesen tehetetlenné teszi a szóban forgó hajót, ami szemben áll a szándékkal, amiért ezt a játékmechanikát megalkották.


Megjegyzés:

Ez nem érvényes azokra a pilótákra, akiket legitim módon agresszáltak azért, hogy megakadályozzák a hajó eltűnését az űrből. Használjátok a „safe logoff” funkciót, amikor lehetséges.


Biztonságos repülést kívánok mindenkinek


Forrás: http://community.eveonline.com/news/news-channels/eve-online-news/exploit-bumping-in-order-to-prevent-e-warp/

Hozzászólások:

Bejelentkezés