Egy kis EVE történelem - The Sphere Confederation (TSC)

Egy kis EVE történelem - The Sphere Confederation (TSC)

Most az első magyar alliance életéről szeretnék mesélni nektek. Természetesen olyan nagy eredményeket nem tudtunk felmutatni, mint az előző két cikkben szereplő szövetségek, de úgy gondolom, akik aktívan részesei voltak ennek a csapatnak, sosem felejtik el (remélhetőleg nem csak a rossz dolgok miatt :) ).

 

Előzmény

Ezekben az ősi időkben a magyar játékosok gyűjtő helye az eve-online.hu fóruma volt, ott beszéltünk meg mindent, adtunk egymásnak tanácsokat, ha bárkinek segítség kellett, akár kezdő volt, akár csak megakadt valamiben, a fórum volt számára a megfelelő hely, hogy válaszokra leljen. Ennek megfelelően sok új barátság is kialakult a fórumnak hála, nem egy corp-os buli nyílt sörözéssé változott.

Akkoriban sokan gondolkodtak úgy - főleg a régebbi játékosok -, hogy a meglévő 2-3 corp elég a magyar játékosok számára, ha 0.0-ban képzelik el az életüket, de voltunk páran az újabb generációból, akik úgy vélekedtünk, az is egyfajta kaland, ha megpróbálunk egy corp-ot 0-ról felépíteni. Így egy-egy sörözés alkalmával, kellő mennyiségű sör után mindig előkerült az alliance alapításának ötlete is. Sok ilyen ötlet józanodás után esetleg pár fórum posztot megélt, de komolyabb síkra nem került át.
Azonban 2007 év elején az egyik sörözéskor úgy látszik még sem lett mindenki részeg, mert most valami másképpen alakult. Persze nyilván nem csak az alkohol hoz meg egy-egy ilyen ötletet, max csak a gátlásokat szabadította fel teljesen. :)

Megadodo Publication (.42.), Free Gates (FGC), Serenity and Unicum Hungarian Corp (SUH) és a The All-Seeing Eye (TASE) is próbálkozott ekkor már a 0.0-ás élettel, volt, aki az ISS-nél, volt, aki másnál, de az akkori déli politikai helyzet nem kedvezett a számukra. A fent említett srácok közül a 42, FGC, TASE Lotka Voltaire területen éltek, az LV viszont a BoB szövetségese volt.

 

Az idő egyenesen ekkor tájt a BoB már birtokolta az ASCN területeket, valamint kivívta a "világ haragját" maga ellen. Ennek megfelelően sokan szervezkedtek ellenük, ami tudjuk később "a nagy háborúban" csúcsosodott ki.
A Lotka is egy PVP beállítottságú ally volt, de létszámát tekintve jóval szerényebb méretekkel rendelkezett, mint a BoB. Ennek ellenére botorság lett volna lebecsülni őket, hiszen harcos, büszke szövetség volt az LV, terveik között nem szerepelt a meghátrálás, valamint a területeik ingyen átadása sem.

Hiába minden lelkesedés, akarat, küzdő szellem, a túlerővel csak pár napig tudták érdemben felvenni a harcot, a repülésre alkalmas hajóik mind a csatamezőn pusztultak el, egyik a másik után, de ez sem volt elegendő a végső győzelemhez, minden egyes baráti hajó pukkanásával közeledett a vereség időpontja. A számok nyertek, nem volt mit tenni, a veresség sajnos egyet jelentett a feloszlásukkal is, de emlékük fent marad!

 

Az LV bukása után a magyar fiúk közül páran egy közös sörözésbe fojtották bánatukat, ahol Cifka (Dodo egy oszlopos atyja, főmotorja) azt mesélte nekem (én akkor a saját corp-om CEO-ja, Hungarian Rangers - HU-RA voltam) minden assetsük bent ragadt LV területen, így megoldást próbáltak találni azok kimenekítésére. Ekkor mi (HU-RA) már rendelkeztünk egy Chimera típusú carrierrel, ezért felajánlottam a segítségünket. Ahogy az este tovább haladt előre pár sörrel, később már egy esetleges közös jövőkép is megfogalmazódott bennünk.

A legnagyobb meglepetés pár nappal később ért, amikor Cifka megkeresett, hogy az ally alapítás ötlete úgy tűnik, megvalósulhat, hiszen másokat is érdekelne az ötlet. Jelentkezők a Dodo, TASE, FGC, hiszen ők Omist-ban keresgélték amúgy is a helyüket együtt, valamint a Bushido Corporationt, akik anno IsoPhotekkel, Dark Mannel az élen tapasztalatlan játékosok oktatásával foglalatoskodtak, egész pontosan PVP alapokat oktattak. A HU-RA-val mi már régóta kacsingattunk 0.0 irányába, így nagyon hamar az ötlet pozitív fogadtatásra talált házon belül. 

Nem volt más hátra, mint pár utolsó egyeztetés, ami után felkerestük a HUN Corp. nagy főnökét, Patikust és megkértük segítsen nekünk elképzeléseink kiteljesedésében, alapítsa meg számunkra az alliance-t. Patikusnak volt egy karaktere, amely alkalmas volt a feladatra, így a kérésünknek eleget tett, létrehozta számunkra a The Sphere céget, majd azzal a The Sphere Confederation szövetséget. Ezzel létre jött az EVE történelem első magyar szövetsége.


614391e459b776a0931ef3a381501d9e19104e0e

Alapítás: 2007. március 3. (számomra duplán emlékezetes a dátum :P )

Alapító corpok: 
- Bushido Corporation (KENDO)
- Free Gates (FGC)
- Hungarian Rangers (HU-RA)
- Megadodo Publication (.42.)
- The All-Seeing Eye (TASE)

Executor: The Sphere (TS.)

Alliance államformája: konfederális együttműködés

Célkitűzések: (az alábbiak HUNMajorCifka2 (Cifka) szavai, amelyek anno az eve-online.hu-n megjelentek) 


- A közösség részére egy békés és nyugalmas bázis teremtése 0.0 területén, ahonnan a szövetség tagjai és a szövetséges független cégek kolonizálni tudják a környező 0.0-ás területeket.
- Egy erős összetartó közösség létrehozása, amely tetteivel beírja magát a magyar és a világ EVE történetébe

 

A kezdet (Feythabolis)

 

Természetesen a TSC önmagában képtelen lett volna területet foglalni 0.0-ban, se tapasztaltunk, se PVP erőnk nem lett volna elegendő a feladathoz, de Dodo, FGC, TASE által már megszerzett ismeretséget felhasználva a BoB-hoz fordultunk, akik rendelkezésünkre is bocsátottak Feythabolis-ban egy konstellációt, aminek a központja JO-32L rendszer volt. A legkisebb bérletet kötöttük meg (5 mrd ISK/hó), hiszen a pénzügyi lehetőségeink miatt csak ezt engedhettük meg magunknak. De ez arra elég volt, hogy a konstelláció összes belt-jére kizárólagos használati jogot kaptunk, valamint kék standinget a GBC felé. Ekkor még nem léteztek anomok, aki pénzt akart keresni, annak bizony beltben kellett az NPC-ket ölnie, vagy ha akart, akár fúrhatott.

A szövetség az első időszakban úgy működött, hogy a corp-ok CEO-i alkották az alliance vezetőségét, GreKom, a Dodo CEO-ja elvállalta az ally vezetői tisztségét, PVP director isoPhoetek lett, az Industrial director pedig jómagam. Úgy beszéltük meg később, hogy amikor már több tapasztalatunk lesz, visszatérünk rá hogyan érdemes változtatni ezen, ha egyáltalán szükséges lesz.


19bdfbf79190d82f6af44d1a3d3c3489cde7f4f3

Az első 1-2 hétben viszonylagos nyugalom volt, így leköltözés után lehetőségünk volt némi pénzkeresésre, valamint esténként már próbálgattuk PVP szárnyainkat is, nem is kellett túlzottan messzire menni, 5-10 jump-on belül mindig lehetett célpontokat találni. A magam részéről 1,5 év high sec élet után minden nap úgy feküdtem le aludni, hogy tele voltam újabb és újabb élményekkel, akkoriban napi szinten írtam a hajónaplókat. Az első hét után annyi esemény történt velünk, hogy az az érzés volt bennem, mintha már legalább 1 hónapja lent élnénk.
Hamar bele kellett rázódni a más fajta életmódba, gondolkodásba, nem lehetett csak úgy elcsászkálni egy BS-ben vásárolgatni, mint régen. Illetve lehetett, de nem is értem vele haza. :P

 

0.0 könyörtelenül oktatta az embert, de úgy gondolom a szövetség napról-napra jobban teljesített, hamar belerázódott mindenki az új környezetbe. Egy szempontból volt csak szerencsétlen a leköltözésünk időpontja, "a nagy háború" küszöbön állt. Az ally alapítás, a terület bérleti jogdíj keményen leapasztotta mindenkinek a tartalékait mind egyéni, mind corp szinten egyaránt. Az ellenséges flották igen hamar elárasztották Feythabolist, amit élveztünk, mert harcolhatunk, de egy-egy pukk, ahogy haladtunk előre az időben már nem esett annyira jól

 

Fontos megemlítenem, itt találkozhattunk életünkben először élőben egy titannal! Molle az Avatarjával dobálta a Freightereket haladva POS-ról POS-ra, rendszerről rendszerre. Amikor DS-en (deep safe) egyikünk felfedezte az Avatart, mindenki lázba jött és pod-ban futottunk arra a POS-ra JO-32L-ben, ami alatt parkolt. Mint a gyerekek, fotózkodtunk az Avatarral a hátunk mögött. Láthattuk a portal effektek is, amin keresztül tovább lökdöste a "konténer" hajókat Shrike. 

Egy másik érdekesség is megtörtént velünk ez idő tájt, az egyik DT után CCP valamit elrontott, és ha jól emlékszem este 9-10-ig nem működött a local. Pontosabban teljesen üres volt a jobb oldala, ahol mutatnia kellett volna, ki van a rendszerben. Hát ez okozott némi izgalmat is, de egész jó lehetőségeket is egyaránt. :P


34cf9890662ebcfc2003b38ee75df7f75aa34720

Ami megragadt még bennem ebből az időből, az az ez első komolyabb PVP csapat ütközetünk. Dark Men vezette a flottánkat, ami kb. 20 főből állt.
Alapvetően őrjáratra indultunk a környékre, betolakodókat vadászni, amikor az intelen a másik irányból pont JO-32L felé jeleztek egy 10-15 fős ellenséges csapatot. Ha azonnal visszafordultunk volna hazafelé, lett volna esélyünk, hogy elkapjuk őket és mivel mindenkinek viszketni kezdett a tenyere, ez a döntés meg is született. Mi T1 hajókban voltunk, az enemy viszont többségében T2-ben ücsörgött, így megegyeztünk az információt lejelentő csapattal, hogy két tűz közé szorítjuk őket.

Az ötlet zseniális volt, a kivitelezés kicsit más lett, ugyanis természetesen pont abba a rendszerbe ugrottunk át vakon, szem nélkül egyszerre, ahová éppen akkor esett ki az ellenséges flotta is. Ők is szem nélkül jöttek, mert őket meg a másik kék csapat hajtotta felénk. Nehéz lenne megmondani ki lepődött meg jobban, de szerencsére Photek és Dark is azonnal kapcsoltak, így szinte 2 másodperces hosszú levegő vétel alatt eldöntötték, elveszítjük szüzességünket. :) Dark 5-ről számolt vissza, majd egyszerre előtörtünk a láthatatlanság fázisából, Dark sorolta a neveket, bár buktunk hajókat, de a csatát mi nyertük, a végére a kék erősítés is beesett. 

 

3 héttel leköltözésünk után az ally vezetése összeült, muszáj volt megoldást találni az egyre égetőbb pénzügyi problémára, ha nem akartuk, hogy a 0.0-ás kirándulásunk nagyon hamar véget érjen. Úgy döntöttünk felkeressük a BoB-ot megkérve, hadd kapjunk egy másik helyet magunknak. A renterekért felelős főnök nagyon megértő volt a helyzetünkkel kapcsolatban, azt mondta kaphatunk másik helyet, de az adottságait tekintve az új hely nem lesz annyira jó (nem elég mínuszos) mint a régi, viszont cserébe sokkal nyugisabb környéken van. Az új lehetőséget el is fogadtuk, így költöztünk H8-ZTO-ba, Paragon Soulba.

 

 

Új terület (Paragon Soul)


7b9c168b7fae09d622d36dee011be9fb34fb1162

Hát tény, ami tény az új hely nem volt maga a főnyeremény. Költözés közben feltűnt, hogy az MP5-ös konstellációban lévő bérlők nagyon kevesen vannak. Diplomáciai tárgyalásokba kezdtünk, kiderült a megfigyeléseink jónak bizonyultak, az itt élő oroszok létszámilag kevesen voltak és hajlandóak voltak velünk üzletet kötni. A bérleti díjuk feléért teljesen átengedték a legjobb rendszerüket kizárólagos használatra (O-N589). Az egyezség értelmében, ha ők éppen nem játszottak, akkor minden mást is használhattunk megkötöttségek nélkül.

A megállapodás mind a két fél számára tökéletes volt, ráadásul az esetleges betolakodók is több hajóval találták szembe magukat a pocketben. Paragon Soul csodát tett velünk, 1-2 hét alatt nagyon megszedte magát mindenki mind egyéni, mind corp szinten, sok nyersanyagra tettünk szert, illetve a kasszák is egyre vaskosabbak lettek. A HU-RA-s carrier mellé megérkezett a szövetség második carrier-je is, ami Dodo-é lett. 

 

Ezt a videót IsoPhotek készítette, aki látott már tőle videót, tudja nagyon igényesek a munkái, nem tudtam kihagyni ebből a cikkből:

 

Sokkal szívesebben jártunk el PVP-zni, nem számítottak már a loss-ok úgy, mint régen. Valamivel több, mint 1 hónapig tartott ez az állapot, amikor is a BoB fülébe eljutott a mi kis titkos egyezségünk az oroszokkal, így megkerestek minket, ha tudunk többet fizetni, akkor most nyílt egy új lehetőség egy igazán jó helyre, azt megkaphatjuk. Ha vállaljuk és fizettünk 11 mrd-t, akkor full-osan miénk lehet Esoteria-ban az E1UU pocket.

A full jog azt jelentette, nekünk kellett ugyan a sov-olásról gondoskodni, de a területi díjon felül a BoB felé más költséget nem kellett megfizetnünk - pl. ezzel megszűnt a 90 milla/hó office bérleti díj az állomásokon -, ráadásul minden hold a miénk, beleértve az r64-ket is! E1UU pocketben 3 r64 volt, ami szép bevételt hozhatott az alliance-nak. Megbeszéltük házon belül, ha tud a BoB fizetés terén kis engedményt adni, akkor bele vágnánk ebbe az új kalandba. Ismét megértőek voltak, az egyezség szerint az első hónapban heti lebontásban kellett fizetnünk, a második hónapban 2 hetiben, utána viszont egyben. Az üzlet megköttetett, így újabb költözés elé néztünk.

 

Első otthonunk (Esoteria)

Ez a költözés a 2 carrierrel már sokkal könnyebb volt, mint a korábbi alkalommal 1 carrierrel. A költözést hamar lebonyolítottuk, a régi tulajokkal egyeztetett időben kiraktuk a large tornyokat, majd felkészültünk az állomás lövésekre. Mindenki tele volt lelkesedéssel, az r64 holdak szép bevétellel kecsegtettek, minden állomás adó a miénk lett, így saját magunk gazdálkodhattunk ezzel a bevétellel is. Viszont azért hogy csökkenjen a logisztikai teher, kihasználtuk a BY-MSY-ban megtalálható jégmezőt is. Szombat reggelenként lezongoráztuk a szállítást közösen low sec irányba, vasárnaponként alliance szintű jégfúrás volt a program, így a PVP op-ok mellett nőttek a közösen elvégezhető egyéb feladatok is, amelyek egyre népszerűbbek lettek, erősítve az összetartást.

 

 

Az alliance életében más változások is történtek. Szavazás útján Protko lett az új ally CEO (Dodo egyik tagja), illetve sajnálatos módon Esoteriaba való beköltözés után nem sokkal a Bushido úgy döntött, elhagy minket. Vágytak vissza low sec-be, hiába, ők lelkük mélyén mindig is kalózok voltak. :) Szomorúan vettük tudomásul a döntésüket, a Bushidoból volt, akinek megtetszett a 0.0-ás élet, ők átléptek valamelyik TSC corp-ba, de a többiek távoztak. Köszönet nekik mindenért.

Az élet nem állt meg, a szövetség napról-napra erősödött javak tekintetében is, egyre több lett a carrier is, valamint a PVP op-okon is egyre komolyabb hajókban jelentünk meg. Egyre több lett a tapasztalat is, eleinte a RED-es és az SE (Stain Empire) roamingok nagyon szerettek minket célpontnak választani, de alkalomról-alkalomra kevesebb sikert könyvelhettek el maguknak, illetve komoly gyakorisággal távoztak a saját klónozó üzemeikbe tőlünk közvetlenül, így a saját pocketünk biztonsága napról-napra nőtt.

 

Hogy is mondjam, ez volt életem első látvány videója, ami olyan amilyen, kérnék egy kis megértést érte :), de a tartalmát tekintve mi nagyon büszkék voltunk a carrier létszámunkra. :)

 

Magyar corp-ok részéről több megkeresés érkezett hozzánk, szerették volna kipróbálni a 0.0-ás életet, a potenciális jelöltekkel az illetékesek elbeszélgettek. Nem mindenkit sikerült elbátortalanítanunk, így hamarosan egy újabb corp-pal bővült a szövetség. Az új cég a Jugis Modo Utopia (JMU) volt. Mindenki örült az új tagoknak. Ráadásul a nemrégen reaktiválódott HUN Corp-pal is igyekeztünk minél jobb kapcsolatokat ápolni, amelynek eredményeképpen 1 hétre át is költöztek hozzánk Fountain-ból, hogy közös op-okat hajtsunk végre az ő FC-jük, The Ice vezetésével.

Amikor a RAX később úgy döntött, indul az AT4-en, a teszt szerveren igyekeztünk nekik teszt partnerként segíteni, amiben csak tudtunk. Többször tövig rágtuk körmeinket meg-megszakítva egy-egy op-ot a meccseik idejére, majd velük örültünk, amikor megnyerték azt, dicsőséget szerezve maguknak és a magyar EVE játékosoknak egyaránt. 

Közben The Ice, Alpha Dash és Harold Ape csatlakoztak a TASE-hoz, amely következtében még több PVP került terítékre. Nem is vettük észre, hogy egy enyhe szakadék kezdett megjelenni a PVP-t szerető és kevésbé kedvelő játékosok között a szövetségben, de ezt eleinte könnyű volt kezelni. A TSC PVP teljesítménye egyre jobb és jobb lett, volt olyan alkalom, amikor R97 védelmekor Molle megkért minket, hogy segítsünk mi is védekezésben, majd később Esoteria-ban az itt élő területi felelős ally is komolyan elkezdett számolni velünk. Így amikor a területet védeni kellett, elsőként már nekünk szóltak a helyi szövetségesek közül.

 

A BoB-ot támadó egyesített erők Feythabolis-ban R97 kudarca után K-9UG4-t vették célba. Már a hét közepén komoly ellenséges létszámot jelentettek az intelen, több POS került reinfbe, érezhető volt a hétvégén nagy esemény várható. A BoB barát erők már szombat reggel gyülekeztek Feytha-ban, Esoteriaban és Paragon Soulban egyaránt. Megpróbáltuk mi magunk visszaverni a támadókat, ami eleinte elég jól sikerült, számos csatát nyertünk meg a kapuknál, a beözönlő ellenséges hajók közül csak páran élték túl a kapun való beugrási kisérletet. De ők sem lehettek túl sokáig boldogok, mert addig vadásztunk rájuk, amíg egyszer csak pont került a kis hátsójukra.

A macska-egér játék délután is folytatódott, amikor egyszer csak az AAA akkori fővezérének, Evil Thugnak el nem gurult a gyógyszere. A local-on megjelent egy név, amely kapcsán az FC azonnal jelezte, mindenki számítson cyno-ra, ugyanis ismert AAA-s cyno alt. Nem kellett túl sokáig várni. A kapunál felállva vártuk az újabb ellenséges hullámot range-ben, amikor egyszer csak a flottánk kellős közepén kicloakolt az alt, azonnal rávágott a cyno nyitó modulra. Az FC elüvöltötte magát "WARP OUT, WARP OUT, WARP OUT". Éppen a nap irányába fordult a thorax-om, amikor a megnyitott járaton beviharzott mellém egy Erebus! Apám, ez mekkora, rá nyomtam a warpra, a hajóm azonnal engedelmeskedett, így a csillagok megnyúltak, szerencsére a kamerát hátra felé fordítottam, így éppen láttam a sötét rettenetet, ami elkezdte betölteni a képernyőt. Én megúsztam, de a flottánk több mint fele eltávozott az ősi vadászmezőkre, egyetlen gombnyomásra porrá váltak.

 

Pár héttel korábban változtatott a CCP a DD-n, ugyanis korábban a titan pilóták azt is megtehették, hogy a cél systemben nyitottak egy cyno-t, amire rálőtték a DD-t. Ebben az esetben a titannak magának nem kellett átmennie a célrendszerbe, egyszerűen csak a pusztító halál érkezett meg ajándékképpen a cyno-n keresztül. De belátta a CCP, hogy ez túl nagy cheat, így ez a lehetőség megszűnt, a titanoknak igenis át kellett menniük a másik oldalra, ha takarítani akartak. Meg is tették jó sokszor. :) Ez volt az első DD, amit én láttam, ezért nem fogom ezt az op-ot sosem elfelejteni.


345044121d6956f4536e78a68238f54d9a620e9c

Mintha nem lett volna elég izgalom az életünkben, a szomszédunkba egyszer csak beköltözött ISS, akit hetekig mi pesztráltunk, mert vonzották a neutokat, mint a mágnes. Kisebb roamokat mi takarítottuk el, komoly támadás esetén segítséget kértünk és kaptunk a többi helyi szövetségestől, viszont igen hamar mindenki a pokolba kezdte kívánni az ISS-t. Az egy dolog, hogy a BZ-0GW pocketet (ami az övék volt) képtelenek voltak egyedül megvédeni, de pénzért engedték dockolni az ellenséget a saját állomásaikon, ráadásul, ha jól emlékszem, 100k ISK/dock összegért, ami ugye aprópénz. Közben meg csodálkoztak miért szállásolta el magát a rendszerükben egyre több piros, miért szálltak rá a POS-aikra. Sok esti, éjszakai op-ot köszönhettünk nekik, de végül is a területet nem tudták a támadók elfoglalni.

Az biztos, hogy targetben nem volt hiány, nem kellett már keresni az ellenséget, házhoz jöttek ők maguktól is. A politikai helyzet viszont sajnos kezdett egyre komolyabb lenni. BoB nem bírta az ellene folytatott háborút, túl nagy volt a védendő terület, egész egyszerűen minden oldalról támadták őket hatalmas túlerőben. Meghozták azt a taktikai döntést, ami számunkra a legrosszabb volt, miszerint a volt ASCN területeket feladják, ezzel természetesen Esoteriát is. A BoB felajánlotta nekünk, hogy tartsunk velük, Fountainban a RAX mellett megkapjuk MN5 pocketet, sőt még a költözésben is segítenek.

Hát ez meghozta a szövetségen belül is az első komolyabb vitát és egyet nem értést. A Goon-tól megkeresés érkezett hozzánk, amennyiben oldalt váltunk, akkor maradhatunk a területen. A PVP beállítottságú emberek, corp-ok egyértelműen a BoB mellett tették le voksukat, mi már utáltuk a Goon-t ahhoz eléggé, hogy ne legyünk hajlandóak kiegyezni velük. Mi ölni szerettük őket. :). A PVE beállítottságú játékosok az utóbbi mellett szavaztak, hiszen a már megszokott nyugalmas életüket a megszokott helyen folytathatták volna tovább.

 

A vitákból végül azok kerültek ki győztesként, akik a BoB-bal akartak maradni, mi kerültünk többségbe ugyanis. Itt az ideje az újabb pakolásnak. Az FGC-nek volt egy Freightere, nekem meg sikerült a közelben vennem egy másikat, így a 2 freightert fullra tömtük. A hajókat, amennyi csak az időbe belefért több fordulóval elvittük Period Basisbe lábon, de ami még így is kimaradt, azt carrierekkel elszállítottuk. Komoly logisztikai feladat volt ez, ekkor szembesültünk először azzal komolyabban, mennyi mindent sikerült felhalmoznunk. Egy körre való PVP hajó szettet hagytunk csak a Freighterek mellé kísérőnek.


6276cf43cc152f4b818f1f80dae3fc5f1e7cccbc

BoB betartotta az ígéretét, ugyan fél órát késtek, de megérkezett a pocket szájához 100+-os BS heavy gang, hogy átkísérjen minket. Az ellenség természetesen tudott arról, hogy el akarunk költözni, így mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Pl. POS-t akartak lopni, álcázott hajókkal figyelték a transzport útvonalainkat, hogy amit tudnak, azt lekapják, de igyekeztünk minden óvintézkedést meghozni, hogy ne legyenek balesetek.
A Sov tartó POS-okat a BoB kérésére a helyükön hagytuk nyakig pakolva üzemanyaggal. A freightereket addig nem indítottuk el, amíg a kíséretünk meg nem érkezett. Gondoskodtunk web támogatásról is. Amit a BoB gang megérkezett A1-AUH-ba, az enemy-k már tudták, nincs több esélyük. Útnak indultak a freighterek a kísérő hajókkal. A BoB main FC-je, Cleisthenes saját maga vezette a ganget. Amikor meg kellett állnunk a kapukon, a logik azonnal lockolták a nagy teherhajókat. Sosem éreztem még ekkora biztonságban magam teherhajó pilótájaként. :) Period Basis közepéig kísértek minket, ami egy sok-sok jump-os út volt, de háború ide vagy oda, a BoB csapásmérő flottától mindenki tartott. Az utunk gondtalan lett volna, ha az egyik kapun nem hibázok egyet.

A folyamat úgy zajlott, hogy a sárga kaput megkerestem az overview-on, rákattint, majd felül warp gomb. Amint előjöttem a cloackból, a hozzám kirendelt rapier pilóta hezitálás nélkül belockolt és már tolta is rám a webeket, ami ugye insta warpot eredményezett. Ezzel nem volt gond addig, amíg valamiért nem kattintottam véletlenül egy rossz kapura, ráadásul nem vettem észre ezt időben, amíg még korrigálhattam volna könnyedén, tehát még a warpot is megnyomtam. Ahogy kijöttem a cloackból a szemem sarkában megláttam mintha nem a sárga kapu lenne kijelölve, de mielőtt szólhattam volna bármit, csattantak az Obelisken a web-ek és már repültem is a rossz kapura, ami természetesen egy ellenséges régióba vitt. Nem volt bennem sok érték, csak olyan 30 mrd. Az ijedségtől alig tudtam megszólalni, de természetesen muszáj volt szólni, hogy gáz van.

 

Cleisthenes lerendezte annyival, ok akkor stop, amíg a kicsike visszatér a nyájhoz. Életem leghosszabb warpja volt ez (itt izzadtam le először) és hát ugye még vissza is kellett másznom a flottához. Természetesen ez a szép nagy hajó úgy beleakadt a kapuba, hogy 3 daru kellett volna, hogy kiszedjen onnan. Itt izzadtam le másodszor, ja, mondanom sem kell, a kliensem is leszakadt. Logoltam vissza amilyen gyorsan csak tudtam, kértem ganget, nagy nehezen kivakartam magamat a kapu szorításából, majd 4x is megnéztem melyik kaput jelölöm ki, mielőtt elnyomtam volna a warpot ismét, majd kértem a web-et. A valóságban nem tudom mennyi idő telt el, de én tuti 5 évet öregedtem. :) Végre megérkeztem a jó kapura, az FC egyenesen felvisított az örömtől - "Ohh yes! Mail Delivery is arrived, LETS GOOO !!!!!" - amikor meglátott, majd elrendelte az út folytatását. Sosem fogom ezt a bakit elfelejteni.

Period Basis közepén lelogoltunk, majd a következő 1 hétben szervezett költöző op-ok keretén belül mindenünket átvittük Fountain-be. BoB megengedte, hogy használjuk a JB rendszerüket, még Freighterekkel is, csak szólnunk kellett, hogy töltsék fel előre üzemanyaggal. 

 

 

Az új hely (Fountain)

 

Azon kívül, hogy már nem Esoteria-ban éltünk, még egy fontos változáson ment át a szövetség, mégpedig, hogy nem voltunk többé renterek, hanem hivatalosan BoB friend ally-vá váltunk. Jó néven vették, így velük maradtunk. A területért már többet nem kellett fizetnünk, első számú feladatunk Fountain védelme volt a többi szövetségessel, első sorban a RAX-al. Ezen felül, ha BoB-nak erősítésre volt szüksége, akkor ott segítettünk, ahol a leginkább szükség volt ránk. Sokunkat nagy büszkeség töltötte el, de sajnos az ally-n belül a már Esoteriaban a költözéskor kialakult viták, mintha még mindig tartottak volna. A szövetségen belül egyre jobban kezdett elmérgesedni a helyzet, amivel tenni kellett valamit.

Az első ötlet az volt, hogy megpróbáltuk a korábbi állandóan időt rabló tanácskozásokat megszüntetni úgy, hogy Protko maradt a CEO, a TASE egyik oszlopos tagja, Murlo lett az egyik helyettese ally-n belül, mint Vice-CEO, a másik pedig én. Így mi hárman próbáltunk gyors döntéseket hozni, valamint csitítani a kedélyeket. 

 

 

Hát Fountainban sem volt PVP-ben hiány. Eleinte a WY-ban élő bolgárokkal vívtunk nagy csatákat Fcore birtoklásáért, majd később a nagy inváziós háború könyörtelenül lecsapott Foutnain-re. Mostly Harmless egységek özönlötték el Fountain-t, néha kaptunk BoB erősítést, így sikerült jó pár dreadet lehentelni, de végül a túlerő kezdett egyre jobban érvényesülni. A PVE részlegünknél itt telt be végleg a pohár, high sec-be költöztek és a vezetők fejét követelték.
A szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, sajnos a trióból Murlo egyszer csak elmaradt egy sajnálatos RL gond miatt, ami érthetően 100x fontosabb volt neki ekkor, így ketten egyszerűen nem bírtunk a folyamatos vitákkal. Egyre nehezebb volt megakadályozni, hogy az emberek ne essenek állandóan egymásnak. 

Hát nem bocsátkoznék részletekbe, maradjon ez már a múlt része, a lényeg. hogy a TASE határozta el magát először a kiválásra, majd utána kilépett az FGC és a JMU is. TASE az Atlasban találta meg később a helyét, ahol impozáns karriert futott be, az FGC + JMU Destiny-ben kereste jövőjét. Dodo, HU-RA, valamint 2 új corp maradt a TSC-ben. Fountain eleste után elköltöztünk Delve-be, ekkor már a megmaradt BoB barát erők teljesen összebútoroztak, átadták magukat napi szintű vérben bővelkedő totális háborúnak. A TSC-n belül, aki nem élvezte ezt a mókát, innentől azt tett, amit akart, többet nem voltak kötelező feladatok. Körülbelül 2 hónappal később a BoB tisztogatott egy kicsit a kékek terén, így a TSC sajnos elbukta teljesítménye miatt a kéket (addigra már csak 2-3 TSC-s vett részt a háborúban).

 

Sosem felejtem el a kékeknek, hogy én az utolsó napig eljártam velük op-ra, mint TSC-s, miután buktuk a kéket, nem volt más választásom elkezdtem kiköltözni. Kicsit aggódtam is, mi lesz, de a srácok megismertek. Neut, ide vagy oda a betyár becsület győzött bennük, sosem lőttek le, hagytak kipakolni, a bubikat is leeresztették, hogy könnyebben menjen a szállítás a teherhajóval, voltak, akik még a local-on üdvözöltek is. 

HUN Corp. nagylelkű volt, amikor megtudták, hogy a TSC elvesztette a BoB standinget, azonnal felajánlotta, hogy lépjünk át hozzájuk, így a HU-RA aktív tagjai szép lassan átléptek hozzájuk. Miután a corp váltás megtörtént, ismét napi szinten lehetett menni hentelni a GBC-vel a sok Delve-ben lebzselő célpontot. :)

Ugyan az alliance papíron hónapokkal később szűnt meg, amikor egyszer elfelejtettem befizetni az adót, és a Concord megszüntette az ally-t, de gyakorlatilag 2008 januárjában a TSC már csak vegetált. Amikor látszott, hogy nincs tovább, az ally vagyon szétosztásra került az alapító corp-ok, illetve a régi corpok között idő arányosan.

Azóta már sok idő telt el, de a TSC annyit tuti elért, hogy sok magyar játékossal megismertette a 0.0-ás életet, ráadásul egy EVE történelmi háborúban is kivehettük a részünket, amiben még elismerést is kivívtunk magunknak a barátaink szemében, így sima renterből valódi szövetségessé váltunk.

Legvégül a teljes TSC tagság ABC sorrendben, aki valaha tagunk volt:
- Bushido Corporation
- Free Gates
- Hungarian Operational Team
- Hungarian Rangers
- Jugis Modo Utopia
- Megadodo Publication
- Serenity and Unicum Hungarian Corp
- The All-Seeing Eye

 

 

Mindenkinek ezer hála, aki bármilyen módon is részt vállalt a mi kis életünkben. Nem volt hosszú, de remélem sokunknak felejthetetlen volt és úgy gondolom tökéletes alapozás volt a későbbi pályáinkhoz.

Hozzászólások:

Teodor O'Neal
Anonymus
2015.11.18 11:56
Fasza cikk lett ismét. Köszi szépen Krisz.
Bejelentkezés