Elveszve az űrben ...

Elveszve az űrben ...

1., A csapda

Egyszer volt, hol nem volt az EVE univerzumában Fountain régió C-N4OD rendszere, ahol RAX-os társaim szeptember 7-én, hétfőn ds-en felfedeztek egy Rorqualt. A Rorqual nem más, mint a bányászok command shipje, természetesen nem csak bónuszok adására képes, hanem másra is, de a lényeg, hogy a bányászokkal egy rendszerben hasznos segéltséget tud adni.

Ez a Rorqual viszont nem ezt a tevékenységet végezte, hanem egy WH bejáratánál ácsorgott. Ho-ho, fincsi zsákmány, amire az ember azonnal megnyalja a szája szélét, most sem volt ez másképpen. Eleinte RAX-os hajók kezdtek a cél rendszerbe érkezni, majd a közös intel csatornára való lejelentés után további FCORE erők kezdtek el felvonulni a területre, volt aki lábon, volt aki covert cynon keresztül érkezett. A Rorqual, látva a tömeg érkezését visszaugrott a C6-os WH-ba, amelynek bejárata mind súlyra, mind időre már kritikus állapotba került, így komoly tanakodásba kezdtünk a TS-en mit vállalunk be, van-e szkennelő hajónk baj esetére.

A bolgár kollégák nem töprengtek ennyire, átugrottak és már el is kezdték reszelni a zsákmányt, ők amúgy bomberekkel mentek be, ezzel szemben nálunk volt aki HAC-ban, recon-ban vagy más komolyabb hajóban ült. Tanakodás közepette kiderült az egyik svipul pilótánk hajóján van probe launcher, de nehezítésképpen csak combat probe-jai voltak, viszont a bolgároknak kellett a több DPS, valamint a Rorqual kezdett armor végéhez közelíteni, így beugrottunk mi is. Ugrás közben szinte egyből jött az info, a Rorqual, ahogy többen sejtettük, finom kis bait volt, ugyanis amikor a bolgárok óvatlanul közelebb mentek hozzá bombereikkel, mondván közelebbről könnyebb lootolni, a bányász command ship felfedte a lapjait, beindultak rajta a smartbomb-ok, amik igen hamar porrá zúzták a bomber flotta javát. Ezzel szinte egy időben egyesével két archon esett ki a WH kijárat közelében, pár ütősebb support hajóval, ja és ha ez nem lett volna elég, a WH járat beszakadt. :D Az már csak hab volt a tortán, miután leellenőriztük a C6-os WH adatait, hogy ez a rendszer bizony bónuszt ad a smartbombra. 

Igen "kellemes" helyzetbe kerültünk a lejátszódott események tükrében, aki tudott, menekülőre fogta, majd svipul-os társunk el kezdte keresni combat probe-kal a kijáratot. Egy kupacba gyűltünk a scanner hajó körül, de hamar ráébredtünk nem mi voltunk az egyetlenek, akik scannelnek, ugyanis pont 2x annyi sister combat probe volt kint az űrben, mint amennyit egy pilóta kezelni tud, vagyis minket is kerestek, illetve igen hamar meg is találtak, egyfajta második menet formájában. Ebben a helyzetben is buktunk pár hajót, hisz a helyiek abszolút előnyben voltak, viszont a kínlódások alatt sikerült meglelni a static C5 WH kijáratot, amin keresztül szinte azonnal az összes túlélő elhagyta ezt a halálcsapdát.

Az új rendszerben ugyan voltak POS-ok, de látszólag nem ebben az idő zónában játszottak a lakók, ugyanis életnek nyomát sem láttuk, vagyis joggal gondolhatnánk mostantól minden rendben lesz, "csak" egy kijáratra van szükség az ismert univerzum felé és már mehetünk is haza. Mit mondhatnék, ezen az estén minden összeesküdött ellenünk, ugyanis a kijárati WH jele annyira gyenge volt, hogy képtelenség volt hármunknak is kiscannelni, a legjobb eredmény 84,7% lett, ami kevés a boldogsághoz. Azt már el sem kezdem mesélni, mennyire mókás dologgal járt, amíg a 3 pilóta kezén végig ment a szkennelő modul, ugyanis egyik kolléga nem tudott svipult vezetni, viszont curse-t igen, amelyben volt egy mobil depo. 

Bolgár FC nem bírta tovább, ezen a ponton magára warpoltatott mindenkit és FFA-t rendelt el, amit eleve nem nyerhettek meg ugye, mert mi erősebb hajókban ültünk, de őket természetesen lemészároltuk, podoltuk, kilootoltuk és még a hulláikat is összeszedtük, nem lehet mindenfelé, hogy is fogalmazzak törmeléket csak úgy az űrben hagyni felelőtlenül. 

Még fél óra szenvedés, próbáltunk a rendszerben levő POS-ok gazdáit megkeresni core probe vásárlási szándékkal, akik elhajtottak, majd a C6-ba visszamenve úgy döntöttünk, csatában jobb meghalni és mivel láttunk a ds-en egy Nighthawk-ot kiszkenneltük, ami egy small POS alatt ücsörgött. Gyorsan odawarpoltunk, majd becsöngettünk pár sorozat segítségével, amit a POS gondosan jelzett a tulajnak. Átült sleipnirbe, kimerészkedett harcolni, de miután majdnem meghalt, visszamenekült. Az akciónk után vele is próbálkoztunk core probe-khoz jutni, de lehet fordítva kellett volna intézni az ügyeket, ugyanis azt ajánlotta fel, reggel talán segít rajtunk. Kérdés, mire gondolt a segítség alatt. 

Jobbnak láttuk a C5-be visszamenni, sok idő eltelt, az óra már éjfél közelében járt, amikor kezdtünk arra a pontra elérkezni, mi is lemészároljuk egymást, az utolsó rituális öngyilkosságot követ el, amikor egy utolsó gondolat szikra azt sugallta, logoljunk le és holnap próbálkozzunk még egyszer.

8eb231d3570dc3c8b7ef7af5a5b56c1432d238c8

2., Hurrá szabadság

Másnap hazaérkezvén corp társaim azzal fogadtak a TS-en, van remény! Svipul-os kolléga napközben sikeresen kiszkennelte magát egy másik WH-n keresztül, kilyukadván Jita-tól 17 jumpra, de az utolsó járat, még ha meg is maradt volna estig, nem volt elég nagy a cruisereknek, ezért elszaladt egy Buzzard-ért agyonpakolva szkenner modulokkal, hogy minden 2 körből azonnal meglegyen, majd visszajött értünk a WH-ba és lelogolt. Egy nappal korábban 21:00-át beszéltünk meg randi időpontnak, ami pár perc eltéréssel össze is jött, a kivezető WH még élt, amin kiugrottunk.

A megmaradt csapat Buzzardból, Purifierből, Curseből állt, valamint jó magam egy Scythe Fleet Issue volánjánál ültem. Ezt a csapatot szerettük volna megmenteni. Buzzarddal mondanom sem kell lényegesen gyorsabban és ügyesebben szkennelte ki a jeleket corp társam, mint svipullal combat probe-bal, így hamar kijáratra leltünk, de hogy a viszontagságok folytatódhassanak, természetesen észak legtetején találtuk magunkat 0.0-ban, mélyen számunkra ellenséges űr belsejében, a rendszer neve: LHJ-2G. Mi ugye Serpentis Prime-n lakunk, vagyis preffer shorterre állítva az auto pilótát egy 47 jumpos útnak néztünk elébe (http://evemaps.dotlan.net/route/LHJ-2G:Serpentis_Prime), természetesen áthaladva a Goon-os főhadiszállásokon (VFK, CCP-US). Érezhető volt előre, hogy problémák lehetnek, így további szkennelések eredményeképpen újabb lehetőség merült fel, megpróbálhatunk hazamenni egy keleti régióból, bevallom már nem emlékszem pontosan melyikből, lényeg az volt, hogy valami 71 jump lett volna még több buktatóval.

Nincs mese irány előre. A Buzzard és a Purifier elindultak előre scoutnak, mi meg utánuk a cruiserekkel. Az első pár rendszer nem volt problémás vagy senki nem volt, vagy ha voltak is, akkor állomáson ücsörögtek, így viszonylag gyorsan kezdtük el fogyasztani a jump számlálón a mennyiséget. Ahol volt értelme Buzzard pilótánk még szkennelni is próbált újabb lehetőségek után kutatva, végül is egy adódott is, ha jól emlékszem a rendszer nevére, akkor DKUK-ban. Itt egy WH-n át tudtunk volna menni Fade-be, VNX-P0 konstellációba, ami a térképet ellenőrizvén azonnal látszott SMA terület, ráadásul zsák, így ha gyorsan reagálnak, akkor le tudnak minket zárni.

Úgy döntöttünk, mivel az eredeti nyomvonalon még igazán nagy problémával nem találkoztunk, ezt az opciót meghagyjuk B tervnek és folytattuk utunkat. Persze nem sokáig, ugyanis 5 rendszerrel arrébb közeledve VFK-hoz már látszott, le vagyunk jelentve és felállva várnak ránk. Purifier-es kolléga VFK kapura kiesvén csak a vak szerencsének köszönhette, hogy hajóban tudott távozni, ugyanis 30-as campbe esett bele, természetesen bubival és egy sabre 2012 m-rel ment el mellette, ugye 12 méteren múlott, hogy kicloakolja őt. 

Megtettünk 13 jumpot, de látszott, most kezdődik az igazi móka. Mi legyen, ment a tanakodás, nincs mese B terv. Visszamentünk a másik WH-hoz, azon keresztül ugrás Fade-be. 35 jump maradt hátra, beugró tiszta volt, így uzsgyi előre. 2 jump után azonnal ellenállásba ütköztünk, természetesen a zsák kijáratánál, C4C-Z4-ben több enemy, akik ugrottak felénk GME-PQ-ba, 9-en voltak caracalok, logik, miegymás. Gyors safe-re warpolás és lelog, jobb híján. Buzzrados kolléga C4C-Z4-ben megállt az L-C3O7 kapun, Purifieres csapat tagunk L-C3O7 beugorva, kimenekülve a campből felállt a C4C kapura. 2 perc alatt rájöttünk a befelé futó gang egy Camel-es csapat volt, akik nem helyiek, amíg L-C3O7-ben SMA-s helyi camp volt, vagyis belecsöppentünk egy home def-be. Csak erre volt szükségünk. Camel-es csapat felállt L-C3O7 kapura és megindult a türelem játék, ki mer a másikra ugrani. Természetesen mi arra vártunk, hogy lemecsseljék egymással a dolgot, hogy gyorsan haza mehessünk. Barátaink nem siettek, 1-1 SMA-s hajó benézett, majd visszaszaladt, de lényeges változás nem történt, amikor egyszer csak a Camel-sek úgy döntöttek vissza mennek a zsák mélyére, átszaladtak GME rendszeren is. 2 percre rá SMA-sok rászánták magukat, utánuk mentek és felálltak valamelyik kapura GME-ben. Szerencsére nem C4C kapura, így megnyílt a lehetőség a számunkra, belog és futás ki ebből a mészárszékből! 

A következő jó pár jump viszonylag könnyen eltelt, ugyan szállingózó emberekkel találkoztunk, esetleg neut ceptor beesett mellénk, de hamar belátta az ilyen pilóta 1 curse és 1 Scythe Fleet Issue nem az, amivel egyedül akar játszadozni, így haladni tudtunk. A következő probléma Cloud Ring közepén jelentkezettl, O-ZXUV-ben. Az itt élő népek elég harciasak, ráadásul a Black Legion már pár hete napi szinten borzolja az idegeiket, valamint pár napja mi is beléjük kötöttünk és egy BL-lel közös szép kis bait-re az egyik RattleSnake-jük rá is harapott, így számítottuk rá, ők lehet durcásak lesznek.

28eb7bd88863a880b30cf72a7e343ed540593ca7

Azt kaptuk, amire számítottunk, vagyis campet.  Volt ott minden, ami csak Jitán kapható jó pénzért, így újabb lelog következett. 10-15 perc kényszer pihenő után elfogyott a lelkesedésük, így gyors belog, a futás megint jó eredményt hozott, de mindannyian tisztába voltunk azzal, hogy még 1 nehéz pont hátra van és az nem más, mint Fountain bejáró J5A!

Aki követi a politikai eseményeket, az tudja, hogy a BL 3 részre szakadt, ráadásul a Fountainben élőkkel a kék megszűnt pár napja. Az egyik utód szövetségük a The Culture, akik életüket továbbra is Fountain-ben tervezik és hát J5A-t ők uralják, vagyis egyikünk sem számított könnyű átjutásra. Mi sem lenne szebb mint ennyi kínlódás után pont Fountain bejárón meghalni. 

Egy reményünk volt, hogy Fountain-i intelen a déli részen jeleztek egy T-C-s ganget, így reménykedtünk talán nem lesz camp. Szerencsénk volt, csak egy hound rohangászott J5A-ban a kapuk között, de ő nem foglalkozott velünk, folytathattuk utunkat Fountain Core felé. Kis izgalom kellett a végére, az utunk 3WE-be vezetett, ahonnan észak felé fordulva tudtunk Core felé menni és hát hol fussunk össze a 30-as masszív Legion-os T-C ganggel, mint 3WE-be, persze úgy, hogy már esélyünk se legyen menekülni. A srácok rendesek voltak, bár egy gridre nem kerültünk velük, de nem is vadásztak ránk, kis local chat után folytattuk utunkat Core felé, majd pár jump után meg is érkeztünk, épen, egészségesen. 

Nem akármilyen kalandon vagyunk túl, az út Venalból Fountainbe 2 óra 40 percig tartott. 

8d742e8ba2a586891b3cae508053d53170c354f1

Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy még egyszer megköszönjem a segítséget Ahunának, aki képes volt visszajönni értünk Buzzardban, majd tonnányi szkennelés mellett, ha kellett scoutolt is, Serialnak, aki Purifierben Ahunához hasonlóan hajlandó volt minden segítséget megadni nekünk és vakon rárepült minden kapura, ha kellett és végül Tukának, aki Curseben kellő biztonságot adott a kedves kis hajómnak. 

Jó móka volt!

Hozzászólások:

Sixday
Sebiestor Tribe
2015.09.11 18:32
csodas kis vesszofutas lehetett :)
Tukachev
The 1st Regiment
HUN Reloaded
2015.09.11 21:40
Izgalmas volt az biztos. Kár, hogy nem volt mit levadászni "Északon" mert csak nagyobb flották mozogtak.
UrsaMaior
Puritans
HUN Reloaded
2015.09.11 23:27
Nem próbáltátok Therán kersztül? Egy 30 jump feletti utat nagy valószínűséggel már tud rövidíteni
Tukachev
The 1st Regiment
HUN Reloaded
2015.09.12 00:04
Belülről nem volt elérhető Thera. Ismert űrben pedig már nagyon kellett iparkodjunk mielőtt ránk szerveződnek. Ettől függetlenül szívesen megnézném azt a rendszert egyszer, rendes harci flottával. Mondjuk lehet még úgy is elég gyorsan a klónozóban ébrednénk :D
Bejelentkezés