Geminate - Egy kis összecsapás FDZ4-A-ban

Geminate - Egy kis összecsapás FDZ4-A-ban

Bevallom az utóbbi időben kevésbé hallottam az EVE igazi nagyjai mivel is tengetik mindennapjaikat, így kellemes élménnyel töltött el az a hír, amelyet olvastam. Vagyis, hogy a PL ismét akcióba lépett, aminek károsultja a magukat mostanában csak Imperium-nak nevező csapat volt. Persze tudom sokan nem kedvelik a PL-t, de azért talán az Imperium-ot még többen utálják. :)

A lényeg, hogy a tényekre is hagyatkozzak azért természetesen, a PL hazafelé tartott egy kis POS lövésről, amit Vale of the Silent régióban követett el, amikor egyszer csak a felderítők Imperium-os és Drone Regions Federation (DRF) mozgásokat jelentettek. Az FC lehetőségeket látott egy kisebb harc kibontakoztatására, ezért a 110-es PL-es Proteus gang "megszabadult" a dread-től, majd lassan megközelítették FDZ4-A környékét, ahol le is dockoltak lehetőséget adva az ellenség felfejlődésére.

Kezdtek befutni a jelentések az ellenséges készülődésekről, a DRF egy 110 fős Drake flottát rakott össze, ehhez kívánt csatlakozni az Imperium egy Hurricane, valamint egy Eagle flottával. A PL felkészülvén a harcra elhelyezkedett FDZ4-A IX - Moon 6 - Society of Conscious Thought School állomásnál, majd erősítés után nézett.

A Northern Coalition (NC.) a hívásra reagálva egy 75 főből álló Proteus flottát rántott össze, majd a WH rendszerek segítségével egy PL-es titánhoz mozgatta azt, várva a jelzésre, amikor is egy bridge-n keresztül azonnal a harcok közepébe dobják őket. Ez idő alatt saját erősítés is érkezett a PL-hez egy titánon keresztül, így a létszám 150-re bővült, valamint triage carrier support is készenlétbe helyezkedett. A flotta tovább várakozott az állomás grid rendszerében, amikor megjöttek az első infok az ellenséges flotta rendszerbe érkezéséről, majd arról, hogy a PL flotta felé warpoltak tovább.Az első gridre érkező csapat a Drake flotta volt, akik a PL flotta fölött léptek ki a valós térbe - ezután megkezdődtek a stratégiai mozgások. A Drake flotta védő bubikkal operált, illetve eleinte úgy tett, mint aki nem is akar feltétlenül összetűzést a Proteus flottával, de a Proteus flotta addig manőverezett, amíg végül a Drake flotta közelébe tudtak warpolni. A felek tűzet nyitottak egymásra.

A Proteus flotta hamar felvette a harci alakzatát, majd pokoli tűzerőt zúdítottak a Drake flottára, akik egymás után olvadtak el a stratégiai cirkálók erejétől, de megpróbálták állni a sarat és viszonozták az áldást. Számuk gyorsan fogyott, így erősítésre volt szűkségük, amely a flottákhoz közel egy cynon keresztül meg is érkezett az Imperium-os Hurricane flotta formájában.

b0784c319ca822adf3e29df347a251d262cb574d

Az újonnan érkezettek gyorsan támadó alakzatba álltak, majd tűzet nyitott a Proteusokra. A plusz tűzerő már elégségesnek tűnt a Proteus-ok megtöréséhez, így pár hajó elvesztése után a PL FC-je kiadta a parancsot az erősítés behívására, cynon meg is érkezett a triage carrier flotta, valamint a NC.-os Proteus támogatás is. Ők megérkeztük után azonnal a Hurricane flottára koncentráltak, amíg a PL-sek a drake flottát támadták tovább. A drake-k olyan gyorsan fogytak, hogy sok PL pilótának célozni sem volt esélye némelyiket. A triage carrierekkel a PL flotta tankja már ellenállt minden rájuk zúdított tűzerőnek, miközben  az ellenség létszáma.

Ez idő alatt egy PL-es bomber osztag is igyekezett ritkítani a BC-ket, jól megválasztott helyen eresztették közéjük kedves kis bombáikat, megtizedelvén őket.

c35afb2cb71bbe7a3989ae3163b537b7e6905f14

Eljött a pillanat, amikor a 2 BC flotta felhagyott a harccal, próbáltak menekülni; De természetesen akit tudtak, elkaptak, így a lemaradozókat a Proteus flotta megsemmisítette. Pechére az Imperium-os Eagle flotta a harcok végére érkezett meg a gridbe, túl későn, már nem tudtak segíteni társaiknak, ezért visszavonulót fújtak.

A PL, NC. közös flotta gyorsan lecampelte a két kijáratot, a PL flotta az MR4-MY kaput választotta, ahogyan az ellenséges Eagle flotta is, de utóbbi elkésett. Bubi alá kerültek, ezért csak egy esélyük maradt, ha átugranak a kapun. A túloldalon megpróbáltak elmenekülni, de a PL flotta túl gyors volt és ismételten bubi alatt találták magukat. Az Eagle flotta csapdába esve, túlerővel szembenézvén a kaputól való eltávolodást választották bízva abban, hogy esetleg el fognak tudni warpolni. Egymás után csattantak rajtuk a pontok, valamint az NC. Proteus flotta is átugrott a kapun, így a csata hamar véget ért. Persze voltak akik el tudtak menekülni, ők ki is warpoltak, miközben társaik elmhamvadtak.

A csata ezzel gyakorlatilag véget ért, ugyan a túlélőket kicsit még megkergették, de lényeges esemény már nem történt.

Battlereport: itt

Egy kis statisztika:
DRF veszített 62 hajót, ebből 44 bc volt, veszteség 6,95 mrd ISK
Imperium veszített 162 hajót, ebből 112 bc, 22 hac volt, veszteség 25,65 mrd ISK
PL és NC együtt vesztett 19 hajót, ebből 4 stratégiai cirkáló volt, veszteség 4,31 mrd ISK.

forrás: itt megtalálható

Hozzászólások:

Bejelentkezés