Az Imperium megkezdte Providence ostromát

Az Imperium megkezdte Providence ostromát

Üdvözlet!

Lassan a Fanfest óta lógott a levegőben, hogy az Imperium meg fogja támadni Providence régiót. A kérdés csupán csak a pontosan mikor volt, habár a válasz előre borítékolhattuk volna. Az Aegis kiegészítő előtt még elfoglaltak voltak hatalmuk északi koncentrációjában és egy sokkal jobban megszervezett védelmi struktúra kialakításában. Miközben számukra távoli, megnyerhetetlen, folyton kiújuló harcokkal kecsegtető területeiket leépítették, addig volt idejük meggyengült és szétzilálódott ellenségeik blokkját az N3-at megenni reggelire nyugaton. A folyamathoz azonban hónapok kellettek, és kicsivel az új, sok könnyítést hozó sovrendszer beköszönte előtt, már nem volt célszerű belefogni egy újabb nagy hadjáratba. A kérdés csak az volt, hogy mennyit várnak az új sovrendszert elhozó Aegis kiegészítő után. Azonnal megindítják a támadást, vagy megvárják míg kissé elül a por és láthatóak lesznek a dolgok a távolban...

Az északi hadvezetés végül kivárta, míg CCP kissé finomítani kezd a döcögősen induló rendszeren. 

 

Úgy tűnik, hogy támadásuk előjátékaként alig egy héttel egy területfoglaláshoz szükséges entosis link-ekkel felszerelt Machariel flottát indítottak útnak Providence-be. Ezek a korábban ritkának és drágának számító kalóz csatahajók mostanra egész megfizethetővé váltak. Nagy sebességük és mozgékonyságuk miatt különlegesnek számítanak, emellett természetesen egy darab is vörös posztónak számít belőlük, amelyre bármely vadász szeme izgatottan csillan, hát még egy flotta... Azonban Providence lakóiról nem árt tudni, hogy amellett, hogy különböző ideákért élnek-halnak, szó szerint, úgy rendkívül karakán és harcedzett népségnek is számítanak. Némi szerencsével rövid idő alatt lerendezték a provokatív északiakat, majd visszafoglalták az általuk megpiszkált rendszereket. 

Másnap Aug. 24.-én indult be az Imperium fő offenzívája. A napvilágot látott információk alapján Mittani csatlósai azt tűzték ki céljuknak, hogy Providence minden rendszerébe legalább 15 ember dobnak be a hadjárat elsöprő és gyors sikere érdekében. Habár erőfeszítéseik és foglalásaik részben sikeresek voltak, mégis komoly és eltökélt ellenállással találták magukat szembe, ismét. A védők szervezett ellenállásának köszönhetően eleinte viszonylag kevés rendszert tudtak átütni és azokból is csak a kevésbé jól védetteket, azonban mostanra majd' az összes rendszer Infrastructure Hub-ját reinforced mode-ba tették. 

Amennyiben számításaik bejönnek, úgy egyes becslések szerint százmilliárd ISK-es nagyságrendű károkat okozhatnak majd. A képet színesíti, hogy számtalan jelenleg unatkozó PvP entitás bejelentette, hogy nem akar kimaradni az adok-kapokból és harmadik félként jelen lesznek a régióban. Az egyik ilyen entitás a Brave, amely alig hetekkel ezelőtt kényszerült arra, hogy egy hosszú és megnyerhetetlen küzdelem után teljesen szétzilálva és a fennmaradásért küzdve kivonja erőit Fountain-ből. Habár ők láthatóan úgy érzik, hogy kellően megerősödtek már egy ilyesféle kis-hadjárathoz, azonban az itt elért sikerek kritikus befolyással bírhatnak majd e lélegeztető gépen lévő szövetség morálja szempontjából.

A helyzetet árnyalja még, hogy bár Provi azok közé a 0.0 régiók közé tartozik, amely közvetlen összeköttetésben áll Amarr high-sec rendszerekkel, a logisztika megoldása mégis rendkívüli kihívásnak bizonyulhat sokak számára. Az északiak ugyanis nem csak 0.0-ban támadnak. Évek óta különféle trükkös high-sec kalózkodásra és pusztításra kiképzett egységeik drágán megfizettetik azokat a könnyelműeket, akik csak úgy megpróbálnak elmenekülni, vagy épp ellenkezőleg: a közelbe mozgatni felszereléseiket. 

Habár hosszú távon a Goon-félék győzelme borítékolható, de a Provibloc harcosai sem arról híresek, hogy harc nélkül, könnyen adnának bármit is. Bárhogy is alakuljon a háború menete az biztos, hogy látványos és féktelen hadviselésnek lehetünk szemtanúi. 

Ivan

Hozzászólások:

Bejelentkezés