Stratégiai átpozicionálások

Stratégiai átpozicionálások

Az elmúlt hét vége számos fejleményt hozott az N3 és CFC között dúló, talán a Dominion Éra Végjátékában.

 

ZXB elestét követően, ahogy az előre sejthető volt a Fountain régióval határos területeken több rendszer átkerült az ellenséges CFC, illetve kisebb ally-k kezére. Ennek ellenére a Kadeshi és Darkness szövetségek vezetői kitartásra és további harcra ösztönzik tagjaikat. Delve N3-as entitásai úgy tűnik egyelőre egyfajta kellemetlen próbatételként értékelik az ellenséges inváziót. Publikus információk alapján a Kadeshi műveleti központját az Aridiával határos 1-SMEB rendszerbe helyzete át, ahol még tavaly tél elején, a régió meghódítása után építettek maguknak állomást. Ismerve a CFC korábbi taktikáját, egy régión belüli játékosok által irányított bázisra települni nem feltétlen bölcs döntés, pláne, hogy elfoglalhatatlan NPC állomások is közvetlen közelségben vannak. A Goonok ugyanis hírhedtek arról, hogy az ilyen műveletek során megtámadják az elfoglalható állomásokat és végig a rendszerben táboroznak uralmuk alatt tartva mindent, míg megszerzik az irányítást és ezzel csapdába ejtik ellenségeik felszereléseit.

Habár egy ilyen brutális ostromzár kellőképpen kiégető tud lenni a támadóknak és lehet ebben a helyzetben szükségtelen is lenne...

 

Továbbá nagyon úgy néz ki, hogy az Ev0ke keletről Querious-ba költözik. A korábban nagy nevű, mostanra kissé kopottas fényű szövetség régebben az N3-at segítette Keleten. Költözésük elsődleges oka, hogy felkészüljenek az új területfoglalási rendszerre. Másrészt veszélyesnek tartják a mélyűrben való életet az új rendszerben. Végül, de nem utolsó sorban szóba került az N3 keleti ágában lévő egyes szövetségekkel való kiábrándítóan nehézkes kommunikáció is.

Előreláthatólag az itteni fronton terveznek segítséget nyújtani, illetve szinte biztosan szükség lesz rájuk Querious-ban, ha az NCdot tartani kívánja a régiót, ugyanis kellenek majd kisebb entitások is, amelyek be tudnak lakni egy-egy konstellációt és szükség esetén állni is tudják a sarat. De ilyesmiről részletesebben egy későbbi, új szabályozást érintő írásomban foglalkozom majd.

 

Ezek mellett a CFC bejelentette, hogy míg az inváziója tart, erőik felszámolják magukat Fountain-ben, hogy Északon vethessék meg a lábukat. Ez a döntés már csak azért sem butaság, mert amíg az N3-at folyamatos támadásaikkal lekötve tartják, addig nagy létszámú, de szerényebb eredményekkel rendelkező Fountain-ben állomásozó erőik viszonylagos nyugalomban folytathatják le értékeik mozgatását. Egy egész régiót kiüríteni nem egyszerű mutatvány, mondhatni kész logisztikai rémálom lehet. Mindezt úgy lebonyolítani, hogy az ellenségük bármikor támadásba lendülhet, meglehetősen rizikós lenne.

Ennek ellenére nem érezhetik biztonságban magukat, ugyanis a régió magjában lakó, kiűzhetetlen gerilla entitások minden bizonnyal nagy örömmel akasztják majd meg a logisztikai gépezet fogaskerekeit, amikor csak tehetik.

Az átköltözés mellesleg azért sem butaság esetükben, mert a CFC még mindig számos régióval rendelkezik, túl nagy területét pedig a jövőben rendkívül nehéz lenne hatékonyan megvédeni és egyben tartani. Éppen ezért számukra sokkal praktikusabb döntés, ha mindent összevonnak néhány régióban és a többit önként és a saját szabályaik szerint hagyják hátra, szabad prédának. A területi átrendeződés valószínűleg egy új ütközőzónát fog létrehozni, az N3 és a CFC között, és ezek a területek sokkal nehezebben átszelhetőek lesznek egy támadóerő számára. Mindenesetre sajtóinformációk szerint a Goon eltökéltnek tűnik abban, hogy a határt jelentő értékes Delve és Fountain régiók nem kerülhetnek az N3 birtokába.

Ki tudja, az új határok és az esetleges új szövetségek pedig kellemes és üdítő vérfrissítést hozhatnak a jövőbeli 0.0-s hadviselésbe.

Kíváncsian várom, hogy milyen hatással lesznek ezek a hírek a hét további alakulására.

 

Korábban kimaradt: Cubeick a S2N egy meghatározó FC-je múlt héten kilépett a Nulliból és azóta CVA sorait erősíti.

Hozzászólások:

Bejelentkezés