Fejlesztői napló 17/2: Hol van már a harmadik rész?

Fejlesztői napló 17/2: Hol van már a harmadik rész?

Sziasztok!

Úgy voltam vele, hogy nem fárasztalak titeket ezekkel a dolgokkal, de mivel igen kevés időm van, nem akartam, hogy azt higgyétek, hogy én egész nap csak az Everspace-t tolom, míg Ti itt nem tudtok bejelentkezni :D

 

Szerkesztőség

Megnyitottam a staff csoportot Facebook-on:
https://www.facebook.com/groups/eveonlinehustaff/

A csatlakozás nem jár kötöttségekkel. Bárki, aki úgy érzi, hogy ott kényelmesebben kommunikálna az oldallal kapcsolatban, nyugodtan jöjjön :)

 

Ami eddig történt

A CCP-től való függőség mellékhatásai

Ahogyan azt a CloudFlare bug kapcsán is jeleztem, mindenkinek majdnem (ha nem teljesen) olyan biztonságban van a jelszava, ha EVE SSO-val jelentkezik be, mintha a játékba jelentkezne be. Ez viszont azt is jelenti, hogy, ha a játékkal van valami, akkor a bejelentkezéssel is.

Az eddigi leggyakoribb hibák:

 • A CCP nem küld vissza karakter azonosítót.
  Ez vagy azért van, mert karakter nélkül próbál valaki belépni, vagy CCP.

 • A CCP csak annyit közöl, hogy baj van és ennyit az SSO bejelentkezésről.

 • Volt olyan, hogy átküldték a karakter azonosítót, de az API hívás már hibát dobott.

 

Apró változtatások

 • Néma hibák javítása.

 • Elkezdtem teszteket írni, hogy lefedjem a refakt hatásait, illetve, hogy a kód jobb és ne rosszabb legyen :)

 • Kép tömörítés rendbe rakva, PageSpeed Insights nem sír annyit.

 • Levettem a Facebook bejelentkezést.
  Ha valakinek ellenvéleménye van, az kérem jelezze a staff csoportban :)

 • Nincs több irreleváns Google reklám, nincs több lekvár.
  Ha valaki szeretne céges bannert kitetetni, az kérem jelezze a staff csoportban :)

 • Átálltunk LESS-ről SASS-ra és ezzel együtt rákerült egy-két fő elemre a Boostrap Grid. Ez annyit tesz, hogy az elemek szélességét általános szabályok állítják különböző képméretekhez, mint például tableten vagy mobilon. Ez valószínűleg senkit nem érdekel, de nekem nagy segítség :P

 • Bejelentkezésnél lecseréltem a szövegeket ikonos gombokra, de szükségét érzem egy leírásnak, hogy mikor ki mivel tud belépni :)

 

 

Tervek

Sok, alapszintű változtatás ment ki az utóbbi napokban, amik azért kellettek, hogy könnyebb legyen átalakítani és bővíteni az oldalt. Például egy nagy magic-et sok kis, jól dokumentált magic-re cseréltem :D A következő célpontom a tartalom szerkesztő. (De most már tényleg!)

 

Na, de hol is van "a harmadik rész?"

Az egész átalakítósdi onnan indult ki, hogy "Az Idő kereke" harmadik részéhez szerettem volna a képeken kívül a régi vitafórumokat is belinkelni, mert szeretek alapos munkát végezni. Ezek a fórumok jelenleg csak a notimon érhetőek el, így csak én tudok rajtuk csámcsogni.

Viszont ahogyan belegondoltam, hogy mennyi munka lenne szépen megoldani, hogy azok elérhetőek legyenek, rájöttem, hogy annyi időt és energiát ebbe az oldalba is beleölhetnék. Így hát a nosztalgiázást kicsit nélkülözve egy használhatóbb oldal lebeg a szemem előtt :)

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés