A klónok új korszaka

A klónok új korszaka

A jelenlegi klónozási rendszer

Amikor egy játékos mentőkabinját (közismertebb nevén: pod) kilövik, klónja holtan lebeg tovább a fagyos űrben. Az új klónban feléledvén, a játékosnak vennie kell egy olyan minőségű orvosi klónt, ami fedezi azt skillpoint mennyiségben mért tudást, amit a skill training során szerzett meg. Ha a játékos ezt nem teszi meg, és újra podolják, akkor skillpoint-ot veszít amennyiben a klón minősége nem elég magas, hogy megőrizze.

 

Változások a Rhea-ban

Rhea megjelenésével változnak az orvosi klónok, és azok működése.

Nem lesz több klón minőség szintezés.
Többé nem kell felújítanod a klónodat, ha kilőttek a podból. Az új játékosoknak rossz meglepetés ez a rendszer, hisz nekik oly sokat kell még tanulni. Véletlenül kihagyni a klón frissítését és skillpoint-ot veszíteni egy nagyon rossz élmény az új játékosoknak. A skillpoint-ok megszerzése erősen kötődik az előfizetéshez, tehát a valódi pénzhez amit a játékért fizetsz. Ezeket a skillpoint-okat elvéve tőlük, úgy érezhetik a játékosok, mintha pénzt pazaroltak volna.

Ezen felül, a veterán játékosoknak is több okuk lesz kidokkolni olcsóbb hajókban, ami továbbviszi azt a célunk is, hogy a játékban nagyobb aktivitás legyen, ugyanis a magasabb minőségű klónok nagyságrendekkel is többe kerülhetnek, mint az űrhajó, amit elveszíthet a PvP küzdelem során. Azt reméljük, hogy ettől a változástól, a veteránok több kockázatot vállalnak.

 

Nem lesz több skillpoint veszteség a halál után.
A rövidtávú emlékezetkiesés nem fogja tovább azzal sújtani a játékosokat, hogy heteket újra tanuljanak. Ennek szintén bátorítania kellene a veteránokat, hogy még vakmerőbben repüljenek a csatákban, anélkül, hogy az értékes skill-ekért aggódnának. Megjegyzés: A T3 Strategic Cruiser-ek Subsystem skillpoint veszteségei továbbra is megmaradnak. Ez azért van, mert a skill vesztés az egyik komponense a hajótípus egyensúlyozásának.

Drágulni fog 5400 ISK-ról 100 000 ISK-ra a klón áthelyezése másik állomásra.
Még mindig olcsón tudod mozgatni a klónod, de nem lesz teljesen jelentéktelen az összeg.

 

Szerk.: A lényeg ennyi, de a dev-blog teljes hosszában és további motivációkkal itt olvasható:
http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/a-new-era-of-clones/

 

Kiegészítés:
A Rhea előtt vásárolt klónok árát nem adják vissza.

Hozzászólások:

Bejelentkezés