Fejlesztői napló: A folyó medre

Fejlesztői napló: A folyó medre

"A tények mit sem érnek, ha a látszat többet nyom a latban, s elfedi a valóságot. Ne becsüld alá a látszat hatalmát." - Raphael Corrino Koronaherceg: A hatalom alapismérvei
- Dűne

 

Úgy gondolom, hogy ez korábban kimaradt, de szeretném most megköszönni Patikusnak - és azoknak akik segítették -, hogy 2004 és 2013 között fáradhatatlanul ölte bele a szabadidejét a korábbi weboldalak fejlesztésébe. Köszönöm azoknak a munkáját, akik akkoriban és azóta is novellákat írtak, fordítottak, segítették a kezdő játékosokat leírásokkal vagy ismétlődően feltett kérdéseikre továbbra is válaszoltak.

Az Ő munkájuk nélkül nem is írhatnám a következő sorokat, hisz ezek nem az én érdemeim, hanem mindannyiunké.

 

Aki sokat markol, keveset fog

Egy évvel ezelőtt búcsút intettünk a vita-fórumnak és vissza térítettük az eredeti medrébe az eve-online.hu weboldalt. Az eltelt idő alatt több módosítás is történt, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére a látogatottság megfeleződött és az elkészült, ön-moderált fórum sem aratott sok sikert. A kudarcot elkönyvelve feltettük hát a kérdést, hogy mit csinálhatunk rosszul. És bár két alkalommal is tartottunk az EVE Online-ról előadást, valami mégis hiányzott. Valami, amit előtte a fórum-huszárkodás biztosított: a tartalom.

 

B-R5RB után a látogatottság 10-20-szorosára ugrik egy időre.
B-R5RB

 

Nincs friss tartalom, nincs rendszeres olvasói bázis.

Rájöttünk, hogy nem szükséges foggal-körömmel kapaszkodnunk mindenbe, ami előtte volt - még többet is akartunk annál. A múltat el kell engedni, tanulni belőle és tovább kell lépni.

Ám, mire ezt a pontot elértük, már régen túlszárnyaltuk az elhibázott döntések és a szakadás előtti évek egyéb statisztikáit. Valamit mégis jól csináltunk, így a megmaradt szabadidőnket ezek után csak arra fordítottuk, hogy növeljük a játékot elkezdők számát.
Bár való igaz, hogy azt nem tudom megmondani, hogy hány alt és hányan hagyták abba azóta, mert erre nem terjednek ki a kapott statisztikák, de az viszont látszik, hogy a váltás óta naponta próbálják ki a játékot és már több, mint 90 új előfizetés történt rajtunk keresztül. A megelőző években ez a szám 10 körül mozgott, így a hipotézis, miszerint felelősségünk van abban, hogy mit mutatunk az érdeklődőknek, beigazolódni látszik.

 

Az utóbbi néhány hónap öt legjobban teljesítő megosztása a Facebook-on:
Screenshot 2014-11-14 18.38.40.png
A lényeg az elérés sötétebb, narancssárgás rész arányában van:
azok, akik eddig még nem hallottak a játékról.

 

Jó lenne viszont látni, hogy a kezdők elboldogulnak és gyarapítani tudják a magyar cégeket, akik elé így több és több lehetőség tárul, de sajnos még nem sikerült szóra bírnunk őket - az idő nagy úr. Ennek egyik oka lehet az, hogy az új generáció inkább Facebook-on osztja meg az élményeit, mint fórumon.

 

Mit tehetünk?

A következő lépcsőfokunk a hírek és a tartalmak felhasználói kezelőfelülete. Ebbe korábban már bele kezdtem, de sajnos az előző oldal design nem volt barátságos, így jelenleg csak Kathryn és Gabe tud cikkeket közzé tenni.

Az új felhasználói cikk-beküldő alap ötlete az, hogy adminisztrátor függetlenné tegye a publikálást, ezért a felhasználók bizalma alapján az írók cikke azonnal, vagy egy napos határidővel jelenne meg. Ezzel kapcsolatban még várunk visszajelzéseket a jelenlegi íróinktól.

A gyors szerkesztő terve:
gyorskuldo.png

 

Viszont munka és diploma között lassan halad a további funkciók fejlesztése. Ezért arra szeretnélek titeket kérni, hogy amennyiben bármivel hozzá tudnátok járulni, hogy az érdeklődők számára mindig legyen friss tartalom, vagy lenne ötletetek, javaslatotok, akkor írjatok a szerkesztőségünknek az eveonline.hu@gmail.com címre.

Meow

Hozzászólások:

Bejelentkezés