Nyáron jön: A szupercsapat

Nyáron jön: A szupercsapat

Azok kedvéért, akik csak most csatlakoztak a "Nyáron jön", Industry-val foglalkozó blogsorozat olvasásába, íme egy lista a kapcsolódó összefoglalókról:

 1. Nyáron jön: Finomított nerf - A modulok és hajók finomítását 55%-ban maximalizálják.
 2. Nyáron jön: Slottalanítás - Eltűnnek a várólisták (slotok), a további hozzávalók és a RAM-ok százalékos sérülései.
 3. Nyáron jön: Gyárlátogatás - Teljesen új felület a gyártási és kutatási tevékenységeknek.
 4. Nyáron jön: Innováció a kutatásban - Megváltozik a tervrajzok javítására vonatkozó kutatás.
 5. Nyáron jön: Árváltozások - Megváltozik a gyártási és a kutatási költség számítása, ami áremelkedést von magával.
 6. Nyáron jön: A szupercsapat

"[..] If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team."

#6 Ipari munkacsoportok

Annak érdekében, hogy az emelkedő gyártási költségekre a játékosok ne szétszóródással reagáljanak, behoznak egy munkacsoport rendszert.

A kerettörténet szerint, a POD-pilóták (kapszulások,.. olyan butácska szó) által elindított ipari tevékenységét (NPC) munkaerő végzi el. Azaz, példának okáért, ha fogsz egy Fény BPO-t meg egy üveg vodkát, majd azt mondod, hogy "Legyen fény!", akkor egy sereg munkás odagyűlik és megcsinálják neked néhány perc alatt. Igaz néhány deci mellé folyik, de sebaj, erről nem tudsz, mert bele van kalkulálva a tervekbe. Jöhetnek viszont ezek a felbérelhető specialisták, akik megcsinálják neked gyorsabban és kevesebb vodkát öntenek mellé, így több marad neked - igaz elkérik az árát.

Ám A szupercsapat sem tudott mindig ott lenni minden pillanatban, így licitálni kell és egy hétig várni, hogy az adott naprendszerben legyenek egy hónapig. Ráadásul ezek csak valami olcsó másolatok - biztos rajtuk tesztelték a klón technológiát -, ugyanis nem értenek mindenhez. Lehet, hogy ott lesznek, de nem is tudnak Fényt gyártani, csak másolni. Vagy lehet, hogy durva Fényt gyártanak, de azt sem tudják mi az a VBK. (EVE-es szavakkal: Battleship vagy Fregatt)

A naprendszerben lévő specialisták bárki által használhatóak lesznek (még a tornyoknál lévő modulokban is) és csökkenthetik a munkaidőt és a nyersanyag szükségletet, de jelentősen megemelhetik a munkabért.

 • Minden ilyen munkacsoportnak lesz egy specialitása, hogy gyártáshoz, másoláshoz, ME kutatáshoz vagy máshoz értenek és ezen belül, melyik típushoz (struktúra, komponens, hajó, ...).
 • Négytagúak lesznek és minden tagnak más-más egyéb bónuszai lesznek a típusokra és hathatnak a csoport ME vagy TE módosítójára.
 • Ezeknek a tagoknak lesz még hatékonysági mutatójuk, hogy mennyire is értenek ahhoz, amihez állítólag értenek.
 • A csoport havidíja a bónuszaiktól fog függni, de +2% és +18% között növelhetik a gyártási költséget (nem nyersanyag!).
 • Lesznek egyedi neveik, amiből azonosíthatóak lesznek, hogy mire lehet őket alkalmazni.
 • Az új "Industry" ablakban lesznek láthatóak.

 • Amikor elindítanál egy munkafolyamatot, alapból a hagyományos, fél decit mellé öntő munkások lesznek kiválasztva. Az új felületen te magad mondhatod majd meg, hogy alkalmazni akarod-e ezeket a specialistákat a velük járó költségek fényében.

 

Eleinte a rendszerbe generált munkacsoportok fognak bekerülni, de tervekben van (nem 100%) a játékosok által specializált csoportok tanítása és bérbeadása, amivel egy új szakmát hozhatnak be.

Az eredeti blog itt olvasható:
http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/industry-teams/

Nem veszprémi kollégáknak:
http://vehir.hu/cikk/2011-07-07/fesztivalok-feny-sebesseggel

 

Hozzászólások:

Bejelentkezés